Primele schițe cu viitoarea versiune de performanță a lui Mini Cooper SE: imaginile cu modelul electric apar în cadrul documentarului Chasing iNext

de Cornel Șocariciu
Vineri, 13.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele schițe cu viitoarea versiune de performanță a lui Mini electric au apărut în cadrul documentarului Chasing iNext, o mini-serie dedicată dezvoltării noului SUV BMW iX. Viitorul Hot Hatch va prelua elemente de caroserie introduse în premieră pe varianta John Cooper Works GP.

La finalul lunii trecute, oficialii Mini au anunțat că în viitorul apropiat vor lasa două modele electrice noi. Britanicii pregătesc un crossover de clasă mică disponibil exclusiv în variantă electrică și un SUV compact care va fi oferit și cu motoare cu ardere internă.

Câteva zile mai târziu, voci apropiate companiei au menționat faptul că MINI lucrează și la o variantă de performanță a actualului Cooper SE (foto), versiunea electrică a hatchback-ului britanic.

Odată cu lansarea lui BMW iX, SUV-ul anticipat în urmă cu doi ani de conceptul iNext, producătorul german a lansat și Chasing iNext, o mini-serie cu 6 episoade. Astfel, producătorul german a oferit imagini și informații din culisele proceselor care au dus la dezvoltarea SUV-ului electric iX.

În episodul al doilea al seriei Chasing iNext (începând cu minutul 3:22) apar și câteva schițe cu viitorul Mini electric de performanță, semn că zvonurile care anunțau un astfel de model au fost adevărate.

În desenele care apar în clipul seriei Chasing iNext pot fi observate o serie de elemente speciale de caroserie asemănătoare cu cele folosite în prezent pe John Cooper Works GP, cel mai rapid Mini de serie de până acum.

Alături de modificările estetice, viitorul Mini electric de performanță ar urma să beneficieze și de o configurație îmbunătățită a suspensiilor.

În acest moment, nu există informații cu privire la bateria și motorul pregătite de britanici.

Actualul Mini Cooper SE integrează un motor electric cu 184 CP și 270 Nm, iar bateria cu o capacitate netă de 28.9 kWh promite o autonomie de până la 270 de kilometri.

Via | Motoring

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru