Surprize în gama Mini: producătorul britanic va lansa două modele electrice noi

de Cornel Șocariciu
Joi, 29.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini pregătește două crossovere electrice. Unul va fi disponibil doar în variantă electrică și va fi inclus în clasa mică, iar cel de-al doilea va fi integrat în segmentul compact premium și va putea fi comandat și cu motoare convenționale.

În urmă cu un an, MINI a lansat Cooper SE (foto), primul model electric de serie al mărcii. Constructorul britanic își concentrează o parte dintre investiții în viitorul electric, iar acum, oficialii Mini au anunțat că în perioada următoare, portofoliul de modele electrice va crește.

Mini anunță dezvoltarea unui crossover pentru clasa mică, dar și a unui crossover compact gândit pentru segmentul compact premium.

Conform reprezentanților Mini, viitorul crossover de clasă mică va fi oferit exclusiv cu un sistem electric de propulsie. În schimb, modelul de clasă compactă va putea fi comandat și cu motoare cu ardere internă.

Astfel, Mini abordează strategia Power of Choice, soluție implementată în primă fază de BMW. În funcție de nevoile pieței, Mini oferă pe același model mai multe opțiuni de sisteme de propulsie.

"Urmărim abordarea Power of Choice a Grupului BMW prin gama noastră largă de motoare pe benzină şi diesel, sistemul plug-in hybrid şi propulsia electrică, pentru a îndeplini nevoile şi aspiraţiile clienţilor din întreaga lume", a declarat Bernd Körber, directorul Mini.

De asemenea, producătorul britanic acordă o atenție sporită și pieței din China.

Mini va pregăti o arhitectură nouă, gândită exclusiv pentru modele electrice, iar din 2023, aceste vehicule vor fi produse și în China în parteneriat cu Great Wall Motor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru