Primele schițe oficiale cu Volkswagen ID.4: viitorul SUV electric va avea un coeficient aerodinamic de 0.28 și autonomie de 500 de kilometri

de Paul Cosma
Joi, 27.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat primele schițe oficiale cu viitorul SUV electric ID.4, care va avea o autonomie de cel mult 500 de kilometri și un coeficient aerodinamic de 0.28. Prezentarea oficială va avea loc în câteva săptămâni.

Volkswagen a publicat la începutul lunii martie o serie de imagini sub camuflaj cu ID.4, care oferă o perspectivă bună asupra designului final al noului model electric.

Ulterior, nemții au revenit cu o serie de teasere pentru SUV-ul electric, cel mai interesant fiind cel care arată designul farurilor. La fel ca și hatchback-ul electric ID.3, viitorul ID.4 va utiliza faruri LED cu Matrix cunoscute sub numele comercial IQ Light.

Acum, Volkswagen a dezvăluit primele schițe oficiale cu viitorul model și lansează o informație suplimentară: coeficientul aerodinamic va fi 0.28.

ID.4 este primul SUV electric din istoria Volkswagen și al doilea model al brandului care va utiliza noua platformă modulară MEB.

Chiar dacă prezentarea va avea loc în curând, constructorul german a dezvăluit încă din luna iulie că producția de serie pentru Europa va începe abia în cursul anului 2022, la uzina de la Emden.

De altfel, Volkswagen a început deja construcția unei noi hale care va avea o suprafață de 50.000 de metri pătrați și va putea produce până la 300.000 de mașini electrice pe an.

Germanii anticipează că noua hală pentru producția de mașini electrice va fi finalizată în vara anului 2021.

Via VW

Comentarii (1)

  • Kia Niro in versiune hybrid are 0.29. Iar despre Model X ce sa mai zicem cu al sau 0.25 pentru un autobuz de masina. Deci care ar fi realizarea de merita o stire, ca si la autonimie e tot pe acolo cu Niro si Model X?
    Eu zic sa il scoata odata la vanzare si dupa aceea sa ne dam cu parerea despre cat de grozav este sau nu.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru