Primele teasere cu viitorul Mini John Cooper Works GP: cel mai puternic Mini de serie va avea un motor de peste 300 CP

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 13.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a publicat primele imagini teaser cu viitorul John Cooper Works GP. Hot Hatch-ul va fi lansat în 2020, va miza pe un motor de peste 300 CP și va fi produs în doar 3.000 de unități.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2017, MINI a prezentat conceptul John Cooper Works GP. În acel moment, fanii producătorului britanic au sperat ca reprezentanții Mini să anunțe și o versiune de serie derivată din prototipul expus în Frankfurt.

Și iată că visele fanilor Mini s-au împlinit. Oficialii constructorului britanic au anunțat că în 2020 vom face cunoștință cu un nou John Cooper Works GP. Pentru a mai îndulci așteptarea, reprezentanții Mini au publicat primele imagini teaser cu viitorul Hot Hatch, dar și primele informații tehnice.

Viitorul Mini John Cooper Works GP va fi echipat cu un motor cu patru cilindri capabil să ofere peste 300 de cai putere. Astfel, Hot Hatch-ul va deveni cel mai puternic Mini de serie de până acum. Totodată, britanicii anunță că producția va fi limitată la 3.000 de unități.

"Cel mai rapid Mini din istoria companiei este expresia pasiunii pure în domeniul sporturilor cu motor. Suntem conștienți de emoția pe care o poate provoca Mini John Cooper Works GP.

Și spun asta nu doar datorită reacțiilor pe care le-am văzut în 2017 când am lansat noul concept, ci și din experiența acumulată în momentele prezentării primelor două generații", a declarat Thomas Giuliani, vicepreședintele departamentului de produs în cadrul Mini.

Primul Mini John Cooper Works GP a fost lansat în 2006 și a fost produs în doar 2.000 de unități, iar a doua versiune a debutat în 2012 și a fost asamblată tot în 2.000 de exemplare.

Reprezentanții Mini spun că în perioada următoare vor demara testele pe circuit cu primele prototipuri. Viitorul Mini John Cooper Works GP va primi un pachet aerodinamic cu elemente extrem de agresive, în timp ce trenul de rulare va fi setat pentru un comportament dinamic de top.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru