Primul Mini electric de curse primește o lucrare de artă pe capotă

de Silvian Irimia
Sambata, 30.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea electrică a lui Mini Cooper, folosită de echipa Engage Engineering și cunoscut ca Racing MIMI în cursele din România, a primit o lucrare de artă pe plafon, semnată de Mihai Zgondoiu.

MIMI, eroul electric pe patru roți, pregătit pentru bătălii pe circuit, și-a îmbrăcat "haina" artistică sub cerul cursei. Pictura, o creație a talentatului artist Mihai Zgondoiu, a găsit un nou suport de exprimare - acoperișul mașinii de curse Racing MIMI. Cu asta, Racing MIMI devine cu adevărat o "galerie de artă în mișcare", unde fiecare cursă este un eveniment de artă pe roți.

De-a lungul timpului, Racing MIMI a fost o pânză goală pentru artiști în timpul competițiilor, transformându-se într-un spațiu unic de expoziție. Însă, începând din 2022, ca parte a parteneriatului cu Săptămâna Creativității Sustenabile CSWeek, artiștii au preluat direct acoperișul mașinii pentru a crea opere unice de artă. Bogdan Cazacincu a deschis seria de intervenții artistice în cadrul CSWeek 2022, adăugându-și viziunea la povestea vizuală a lui Racing MIMI.

Artistul Mihai Zgondoiu, cu un portofoliu impresionant, care include expoziții la prestigioase instituții precum Muzeul Național de Artă Contemporană și Muzeul de Artă Recentă, a adus un stil proaspăt și vibrant pentru Racing Mimi.

Mihai este cunoscut pentru versatilitatea sa artistică, explorând o gamă largă de genuri și tehnici vizuale, de la desen, colaj și print experimental la video-instalații, acțiuni-performance și intervenții urbane.

Pentru proiectul MIMI, Mihai a folosit spray-uri și markere pentru a crea o operă stradală distinctă. Inspirat de culorile caracteristice ale mașinii - albastru în față, cu elemente de decor galbene și colant portocaliu pentru numele pilotului și numărul de cursă - Mihai a adăugat elemente cheie care evocă spiritul și energia cursei.

Flăcările, ca simbol al pasiunii și vitezei, au fost integrate cu măiestrie în designul său. De asemenea, Mihai a adăugat elemente stilizate de extratereștri, cu ochi mari și alungiți pe verticală, sugerând unicitatea și strălucirea lui Racing MIMI în lumea competițiilor.

Dezvăluirea acestei lucrări de artă spectaculoasă va avea loc în cadrul evenimentului "Străzi Deschise București - Promenadă Urbană", pe Calea Victoriei, în zona Pieței Revoluției, pe 1 octombrie. Lucrarea va putea fi admirată duminică, între orele 11:00 și 20:00, și va aduce o notă de culoare și inspirație în inimile pasionaților de motorsport și artă.

În lumea motorsportului, Racing MIMI, sub conducerea pilotului Horia Platona, se află într-o competiție acerbă pentru podium în clasa 2A (cu tracțiune față) din Campionatul Național de Super Rally.

Ceea ce face această luptă cu adevărat specială este faptul că se desfășoară alături de mașini convenționale cu motoare cu ardere internă.

Multe dintre acestea sunt mașini de curse, pregătite de fabrică conform specificațiilor Rally 4 sau TCR. Ultima etapă, desfășurată la Craiova în septembrie, a adus o performanță remarcabilă - un loc trei câștigat cu un avantaj de doar 17 sutimi de secundă în fața unor adversari redutabili. Racing MIMI păstrează astfel șansa de a câștiga titlul înainte de etapa finală.

Pentru a se asigura că MIMI este la apogeul performanței la cursa din București, programată pentru 4 noiembrie, echipa Engage Engineering a aplicat un ultim tratament de reducere a greutății, asigurându-se că MIMI va fi o prezență competitivă în continuare.

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    mizerie...iar ala e imbracat/frezat ca un carnat..csf
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru