Imagini noi cu viitorul Mini Countryman electric: autonomie de 450 de kilometri

de Tiberiu Safta
Miercuri, 05.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a publicat imagini oficiale noi cu noua generație Countryman din timpul testelor oficiale. Noul model va fi primul Mini din istorie produs în Germania, acolo unde producția va începe în noiembrie.

Constructorul britanic tocmai a publicat o serie de imagini oficiale noi cu viitoarea generație a crossover-ului său, Countryman. Noul model este unul semnificativ pentru MINI, deoarece acesta este primul model din istoria companiei care va fi produs în Germania. Mai exact, noul Countryman va fi asamblat la uzina din Leipzig, deținută de Grupul BMW.

Imaginile noi arată noua mașină camuflată în timpul testelor de iarnă. În ciuda camuflajului care acoperă aproape toată caroseria noului model, putem observa un design general mult mai apropiat de un SUV de dimensiuni medii. În imagini se poate vedea o nouă semnătură luminoasă a farurilor LED, precum și un plafon nou, cu o parte posterioară nouă și jante de dimensiuni mai mari.

De altfel, noul Mini Countryman va fi mai mare ca dimensiuni față de generațiile precedente. Astfel, noul model este mai lung cu 13 centimetri, având o lungime de 4429 de milimetri. Noua iterație Countryman este inclusiv mai înaltă cu aproape 6 centimetri, până la 1613 milimetri, pentru mai mult spațiu în habitaclu.

DOUĂ VERSIUNI CU MOTOARE ELECTRICE

Viitorul Mini Countryman va fi oferit exclusiv cu propulsoare electrice.

Pentru început, noul model va fi disponibil în două versiuni: Countryman E și Countryman SE ALL4, care este și primul model electric cu tracțiune integrală din istoria mărcii. În cazul lui Countryman E, acesta primește un propulsor electric de 191 de cai putere.

Între timp, versiunea SE ALL4 primește o unitate cu două motoare electrice, capabile să livreze împreună 313 cai putere, cu tot cu o funcție boost temporară. Această versiune primește o baterie de 64.7 kWh, iar autonomia va fi undeva la 450 de kilometri.

MATERIALE RECICLATE ÎN HABITACLU

Noul Mini Countryman va adopta mai multe materiale și piese produse în mod ecologic. Astfel, modelul va renunța la majoritatea elementelor de decor la exterior și în habitaclu. Mai mult, jantele vor avea în componență aluminiu secundar în proporție de 70%.

Alături de acestea, mai multe elemente din habitaclu vor fi confecționate din materiale ecologice și reciclate. De exemplu, suprafețele bordului, volanul, capitonajul plafonului și chiar covoarele vor fi create din poliester reciclat, obținut din PET-uri și rămășițe de covoare.

În acest fel, Mini spune că emisiile de dioxid de carbon rezultate din procesul de producție vor fi reduse cu până la 85%.

Așa cum spuneam, noul Mini Countryman va fi produs în Leipzig, Germania. Producția noului model va începe în noiembrie.

via Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru