Primul model electric Xiaomi va costa sub 65.000 de euro

de Alexandru Monenciu
Marti, 26.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Xiaomi, producătorul chinezesc de smartphone-uri, a vorbit despre primul automobil electric al companiei. Denumit SU7, acesta va costa sub 65.000 de euro, iar comenzile vor fi deschise în câteva zile.

Xiaomi este un nume important pe piața mondială de smartphone-uri. Dar, cum cererea pentru aceste dispozitive a scăzut destul de mult în China, compania a fost nevoită să își îndrepte atenția către piața de mașini electrice.

În următorii 10 ani, Xiaomi intenționează să investească 10 miliarde de dolari în mașinile cu zero emisii, scriu cei de la Profit.ro. După 1.4 miliarde de dolari investiți în dezvoltarea lui, Xiaomi a prezentat la finalul anului trecut primul său model electric. Este vorba despre SU7.

Sedanul cu zero emisii va fi disponibil în două versiuni: una cu autonomie de până la 668 de kilometri, iar cea de-a doua cu o autonomie maximă de 800 de kilometri.

În aceste zile, mașina a fost expusă în mai multe magazine Xiaomi din China, iar șeful companiei, Lei Jun, a vorbit pe rețelele sociale despre prețul pe care ar urma să îl aibă.

Așadar, conform acestuia, primul model electric Xiaomi va costa sub 70.000 de dolari sau, cu alte cuvinte, aproximativ 65.000 de euro.

Mai mult, va fi "cea mai frumoasă, cea mai ușor de condus și cea mai inteligentă mașină."

Prețurile exacte vor fi anunțate spre finalul acestei săptămâni. Tot atunci, Xiaomi va deschide oficial comenzile.

via Profit.ro

Comentarii (9)

  • Excelent. Inca o masina de 70k de la un brand noname in materie de auto, intr-o mare de branduri care mai de care mai de nisa.
    Macar astia au livrat ceva de banii cheltuiti. Apple a spart 10 bilioane ca sa-si dea seama ca nu se poate si n-are rost
    9 1
  • Diana Șosoacă
    Acolo unde este echilibru în design, imediat își face simțită prezența și armonia estetică, ca să
    nu mai amintesc de certele satisfacții pentru posesori.
    Bravo China !
    6 6
  • Mărcile chinezești " mult mai ieftine " inundă piața, Edikk mai zi ceva, la banii ăștia îți cumperi două.
    4 0
  • Da, pomană, nu altceva! Telefoane, aspiratoare, de ce nu și automobile ? Model SU7 , nume cu prestanta, ce sa mai ! Mda, au bifat și ei cererea partidului . Vai măicuța noastră!
    5 2
  • Clar Xiaomi poate susține o vreme ideea… dar nu la nesfârșit.
    Cum spuneam la banii ăștia sunt opțiuni și nu văd de ce clienții ar alege o asemenea marca in detrimentul Audi, BMW, Mercedes, Lincoln, Lexus, Genesis etc…
    Apropo, cine vrea un Fisker? Au câteva mii în stoc și faliment bate la ușă… este o chestiune de zile dacă nu vor fi preluați de alții.
    Ideea este ca degeaba vi cu un produs ok, la mașini este o chestiune mult mai complexă și în afară de câțiva care-și permit experimente sau gadgeturi, marea majoritate pune în balanță pe ce da bani… marca, istoric, service, revânzare etc.
    Colac peste pupăză…. nu-i nici “SUV”.
    6 2
  • George Simion
    masina misto, nu mizerie suv! si cu autonomia cea mai mare. tehnologie, nu vrajeli ca la ieuropeni..

    dar nu e pt rednecsi, mai au pana se detoxifica de funingine..
    5 1
  • In alta viața sau la paște… Paștele Cailor!!!
    Dl.-e ipocrit… consideri ca lumea își ia mașini de 20.000 de euro ca le place mirosul de benzină sau schimburile de ulei?
    Câți din familia ta sau prietenii tăi care muncesc (cinstit) își cumpără mașini de 60.000?
    Electricele vor devenii alternative (inclusiv pentru rednecsi) când se vor găsii alte soluții pentru bateriile de astăzi, care sunt uzate moral… nu-i așa Edikkk?
    0 1
  • Aaa… și apropo, de ce să “tai” un SW să-l faci sedan?… bine’nteles dacă nu ești un rednec.
    0 0
  • Asta da…
    “Directorul executiv al companiei, Lei Jun, a declarat că Speed Ultra 7 (SU7) va avea un preț de 215.900 de yuani (29.900 de dolari; 23.600 de lire sterline), transmite BBC.”… asa se face in 3 zile, pam, pam ;)
    Deci, cat costa până la urmă?
    O să pună în “pericol” Spring-ul, la naiba.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru