Primul Morgan destinat ieșirilor în off-road: Plus Four CX-T va fi replicat în doar 8 exemplare

de Alexandru Monenciu
Joi, 05.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii de la Morgan au lansat noul Plus Four CX-T, primul lor model care poate fi folosit și în afara asfaltului. Producția este limitată la doar 8 exemplare.

După ce a dezvoltat ani la rând mașini sport destinate asfaltului, Morgan iese acum din zona de confort și lansează primul său model care poate fi folosit și pe teren accidentat.

Noul Morgan Plus Four CX-T a fost dezvoltat cu ajutorul mai multor specialiști, inclusiv Mike Jones, unul dintre cei mai buni experți în domeniu și omul care, în prezent, se află la conducerea Rally Raid UK.

Trecând peste forma caroseriei specifică producătorului britanic, noul Plus Four CX-T vine cu o parte din spate remodelată complet. Aceasta poate fi folosită pentru transportarea roților de rezervă, a trusei de scule sau a unor recipiente în care pot fi stocați până la 22 de litri de combustibil suplimentar.

Modelul britanic este echipat cu suspensii furnizate de EXE-TC (fost furnizor al Citroen în WRC), jante mai mari, anvelope speciale pentru off-road, iar garda la sol a crescut de la 120 la 230 de milimetri.

Motorul de 2.0 litri turbo este de proveniență BMW și dezvoltă 258 de cai putere.

Diferențialul spate este preluat tot de la constructorul bavarez de automobile, iar cel de la volan are la dispoziție trei moduri de rulare: Road, All-Terrain și All-Terrain Extreme.

Morgan intenționează să asambleze toate cele 8 exemplare până la finalul acestui an.

via Morgan

Comentarii (1)

  • Ați uitat prețul -- ”de la” 240.000 € cu TVA, adică triplu vs. Plus Four-ul la care au adăugat niște țevi sudate, faruri și caocioace grobiene.

    Exagerat de mult fie și pentru un Morgan așa-zis offroad (și fără 4WD btw), dar bănetul prea mult acumulat de prea puțini trebuie cheltuit pe diverse aberații.
    17 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru