Primul Rolls-Royce electric, surprins în timpul testelor. Ajunge pe piață în 2023

de Alexandru Monenciu
Luni, 27.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prototipul viitorului Rolls-Royce Spectre, primul model cu zero emisii al mărcii britanice, a fost surprins, în premieră, în teste. Versiunea de serie va ajunge pe piață în trimestrul al patrulea din 2023.

Până în 2030, Rolls-Royce va deveni marcă pur electrică, iar primul model cu zero emisii al britanicilor va fi denumit Spectre. Acesta va debuta pe piață în al patrulea trimestru din 2023, iar primele imagini teaser au fost publicate în luna septembrie.

Acum, prototipul viitorului Spectre a fost surprins, pentru prima oară, în teste. Mașina va fi dezvoltată pe o platformă proprie Rolls-Royce (numită Architecture of Luxury), una pe care o împarte cu Ghost, Phantom și Cullinan.

Deși acoperit de camuflaj, se poate observa că prototipul seamănă izbitor cu Wraith. Există, desigur, câteva diferențe, spre exemplu profilul lateral.

Rolls-Royce a anunțat, în urmă cu câteva luni, că, până în momentul debutului, prototipurile vor parcurge 2.5 milioane de kilometri, echivalentul a 400 de ani de utilizare.

via Motor1

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Adevărul este că inclusiv superluxoasele englezeşti ameninţau planeta, care cât pe ce să devină cubică din cauza noxelor auto (precizez, fiindcă orice altă provenienţă a noxelor trebuie considerată absolut normală). Aceste limuzine (de altfel, ele constituie o prezenţă sufocantă pe străzile lu’ planetă) rulau efectiv pe plămâni de copilaşi (mai ales ai copilaşilor angajaţilor institutului de sondare a opiniei publice irs-ipgd) şi pe capete de urşi pecuniari. Dar gata! – nedreptatea strigătoare la ger s-a terminat. De acum încolo, îţi vei putea plimba hoitul socialist, pardon, corporatist, pardon, capitalist numai cu profund respect pentru natură.
    Bun venit RR zero (emisii).

    PS. Codul pentru a apărea acest text: ACDC. Da’ chiar că n-ar fi o idee rea:

    https://www.youtube.com/watch?v=l482T0yNkeo
    8 3
  • Mircea Badea
    vreau sa-l vad pe becali in electrica. si pe adi minune...
    5 1
  • In sfârșit au găsit utilizarea corecta pentru vehicule electrice. Oricum aveau peste 2 tone și nu se folosesc…
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru