Rolls-Royce Spectre, primul model electric al producătorului britanic, ajunge pe piață în 2023

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile a publicat o serie de imagini teaser cu primul său model pur electric. Botezat Spectre, acesta va debuta în trimestrul al patrulea din 2023.

Deși este cunoscut pentru modelele sale de lux, echipate cu motoare (pe benzină) puternice, Rolls-Royce a dezvoltat de-a lungul anilor și câteva concepte electrice. Primul, 102EX a fost prezentat în 2011. Cinci ani mai târziu a venit rândul lui 103EX să iasă la lumină.

Acum, constructorul britanic de automobile publică informații și imagini cu primul său model cu zero emisii, de serie. Denumit Spectre, acesta va fi lansat în trimestrul al patrulea din 2023.

Rolls-Royce nu a oferit prea multe detalii tehnice. A precizat doar că va fi dezvoltat pe aceeași arhitectură ca Ghost și Phantom. Totodată, britanicii au menționat că testele pe drumurile publice sunt "iminente".

Prototipurile vor parcurge 2.5 milioane de kilometri, echivalentul a 400 de ani de utilizare, se mai arată în comunicatul de presă oficial.

Noul Spectre va fi primul dintr-o serie de vehicule electrice care vor purta celebrul Spirit of Ecstasy. Până în 2030, marca britanică va avea un portofoliu format numai din modele cu zero emisii.

via Rolls-Royce

Comentarii (4)

  • Edikkk
    aşa încep să cadă şi greii luxului... deci nu scapă nimeni.
    5 16
  • @Edikkk: Unde te bucuri că ”încep să cadă” producători gen RR ?!
    În haznaua cu electroni poate ?? :-)
    Psihanalitic vorbind, observ la voi toți ăștia habotnicii din cultul Gaia-Tigaia o frenezie răutăcioasă a distrugerii oricui nu-i pe baricadele voastre de mucava.
    Și asta, simultan cu bălmăjeli calpe despre incluziune, echitate etkkk.
    Subconștientul sifonează însă ca un vulcan noroios ce zace-n voi -- ”nu scapă nimeni” deci, sună ca o veritabilă condamnare la eșafod.
    Mai pe scurt, îți urez doar o Karmă aplicată întocmai -- faliment personal plăcut deci !!! :-P
    12 2
  • Astea trebuiau să fie primele electrificate că de la castel la aeroport nu fac mare traseu. Că n-am văzut pe nimeni să facă Turul Europei cu mașini scumpe (în trafic nici nu există)
    7 4
  • Poi asta ziceam, electrice sau nu astea “grele” nu contează ca nu fac kilometri.
    Este foarte simplu de văzut unde ar conta la ce segment, dar pentru moment nu se încadrează ca altfel ar fi deja o realitate.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru