Vânzări record pentru Rolls-Royce: 6032 de mașini vândute în 2023

de Tiberiu Safta
Luni, 08.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce s-a bucurat de cel mai bun an din istorie în 2023, în ceea ce privește numărul de mașini vândute. Mai exact, constructorul britanic de mașini de lux a vândut 6032 de mașini în anul precedent.

Anul 2023 a fost cel mai bun an din istoria Rolls-Royce. Marca britanică de mașini de lux a prezentat rezultatele sale finale pentru anul trecut, de unde aflăm că au fost vândute 6032 de mașini Rolls-Royce pe parcursul întregului an.

Astfel, constructorul britanic de lux a reușit să-și bată propriul record stabilit în 2022, atunci când a vândut 6021 de mașini. Acela a fost și primul an în care Rolls-Royce a avut mai mult de 6000 de mașini vândute într-un singur an.

Cel mai bine vândut model al mărcii a fost SUV-ul Cullinan. Din păcate, Rolls-Royce nu a precizat câte exemplare ale SUV-ului de lux au fost vândute. În orice caz, acesta a fost urmat de către modelul Ghost. Alături de asta, cele mai populare piețe pentru Rolls-Royce în 2023 au fost cele din Statele Unite și din China.

La final, Rolls-Royce mai precizează că există și un interes foarte mare pentru Spectre, primul model electric al mărcii. Constructorul britanic anunță că lista de așteptare pentru acest model se întinde până în 2025.

via Rolls-Royce

Comentarii (6)

  • inexorabil
    Iarăşi este prezentată/pretinsă (e-)oferta drept (e-)cerere?
    1 5
  • Orice marca de masini de lux, cand au introdus un SUV in oferta, au explodat vanzarile!
    2 2
  • @inexorabil
    stiu, nu-ti vine a crede, dar ghinion...nu mai ai scapare
    5 2
  • inexorabil
    Sérieux? Mor de…curiozitate.
    1 1
  • Mircea Badea
    ce coincidenta, razboaie, saracie..bogatii nu mai stiu pe ce dulapuri sa mai arunce banii..
    1 1
  • ///COR/// 33'
    Si actiunile la Rolls sunt la stele. Au crescut enorm in ultima vreme. Bine ca mi-am luat si eu cateva pentru investitie cand erau scazute. Mereu pana sa lanseze masini si modele noi e bine sa le iei ca atunci incep vanzarile in forta si le creste si valoarea la actiuni.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru