Faza de testare a noului Rolls-Royce Spectre a ajuns la final: 2.5 milioane de km parcurși

de Alexandru Monenciu
Luni, 12.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile anunță că electricul Spectre a finalizat faza de testare. Pe parcursul ei, primul model cu zero emisii al mărcii a acoperit în total 2.5 milioane de kilometri.

Britanicii de la Rolls-Royce au publicat primele imagini cu noul Spectre, primul model cu zero emisii al mărcii, la mijlocul lunii septembrie 2022.

Fiind un model de cotitură pentru marca de lux, Spectre a trecut printr-un program de dezvoltare unic. Pentru a se asigura că nimic un este lăsat la voia întâmplării și că Spectre este înainte de toate un Rolls-Royce, inginerii l-au testat pe parcursul a 2.5 milioane de kilometri.

Pe tot parcursul programului de testare, au fost simulați peste 400 de ani de utilizare, transmit reprezentanții companiei.

DE LA CERCUL ARCTIC PÂNĂ ÎN DEȘERT

Rolls-Royce Spectre a suportat temperaturi extreme, cuprinse între - 40 și + 50 de grade Celsius. De asemenea, a ajuns la Cercul Arctic, în deșert și pe virajele celor mai cunoscute trecători montate din lume.

Ultima fază a programului de testare, pe care Spectre tocmai a încheiat-o, s-a numit "Lifestyle Analysis". Cu alte cuvinte, mașina a fost testată în situații de lux extrem, acolo unde își va petrece cel mai mult timp de acum încolo.

Inginerii au monitorizat comportamentul trenului de rulare în orașe ca Londra și Dubai, țări ca și China și zona Nappa Valley din California.

Totodată, au verificat cum se comportă sistemul de direcție integrală în spații înguste.

Mai mult, s-au asigurat că pasagerii pot purta o conversație la telefon chiar și atunci când mașina este parcată lângă un elicopter în funcțiune.

Sau că zgârie-norii din centrele orașelor nu afectează în niciun fel conexiunea la internet oferită de mașină.

Acum că programul de testare a ajuns la final, livrările primelor exemplare Rolls-Royce Spectre sunt programate să înceapă în al patrulea trimestru din 2023.

via Rolls-Royce

Comentarii (5)

  • Seriff
    Asta da masina, bravo Rolls-Royce.
    7 2
  • În București pe fi testat-o? La ce zgomot și praf avem, era ideal pentru test.
    7 0
  • Da corect a ajuns la 2.5 milioane de km, dar nu a mentionat nimenii pretul acestei masini sau cate persoana isi permit sa isi ia una. In jur de 400.000 dolari la prima strigare , poate 450.000 daca o iei de la un dealer auto. Nu vreau sa ma gandesc la suma asta in lei conform cursului bnr https://curbnr.ro/ dar sigur e mare.
    2 6
  • @David
    nu e obligatoriu ca sa isi permita prea multi. iar daca sugerezi cumva ca RR ar fi trebuit sa o faca accesibila unei clientele mai largi, esti cel putin...amuzant.

    cand un RR trece pe langa tine si esti capabil sa-l admiri ca pe o opera de arta ce este, cu un zambet pe buze, inseamna ca esti fericit si impacat cu tine si cu polo-ul pe care il ai in garaj.

    cand incerci sa penetrezi cu privirea interiorul, cautand sa dibuiesti chipurile ocupantilor si scrasnind din dinti de invidie si frustrari, atunci apar si intrebari de genul "cate persoane si-o permit?"
    5 1
  • Se pare ca BMW a găsit soluția corecta pentru afaceri, face treaba buna cu RR, face treaba buna cu Mini. RR nu prea are concurență si un RR electric este o mișcare naturală, fac foarte putini km si aproape nimeni nu-si conduce masina, confortul are de câștigat. Toți au garaje, așa ca încărcarea nu reprezintă un obstacol chiar din contră.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru