Rolls-Royce Spectre este primul model electric al mărcii: 520 kilometri autonomie

de Alexandru Monenciu
Marti, 18.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce Spectre, primul model cu zero emisii al mărcii britanice, a debutat oficial. Acesta oferă o putere de 585 CP, 900 Nm disponibili instant, și poate parcurge până la 520 de kilometri cu o singură încărcare.

După o lungă așteptare și multe imagini cu prototipurile din timpul testelor, Rolls-Royce a lansat oficial primul său model cu zero emisii. Numele său este Spectre și, potrivit reprezentanților companiei, dă naștere unui nou segment în industria auto: cel al super coupe-urilor electrice de ultra-lux.

Noul Rolls-Royce Spectre are o lungime de 5.453 milimetri, 2.080 milimetri sunt trecuți în dreptul lățimii, înălțimea măsoară 1.559 milimetri, iar ampatamentul este de 3.210 milimetri. Masa proprie se oprește la 2.975 de kilograme.

Din punct de vedere estetic, noul Spectre nu se deosebește foarte mult de actualele modele Rolls-Royce. Englezii l-au echipat cu cea mai lată grilă din istoria mărcii, iluminată de 22 de LED-uri, iar deasupra tronează celebrul Spirit of Ecstasy (optimizat aerodinamic).

Că tot veni vorba de aerodinamică, Spectre este cel mai aerodinamic Rolls-Royce, cu un coeficient Cx de 0.25.

Interiorul, cel mai tehnologizat de până acum, poate găzdui până la 4 pasageri.

Așa cum era de așteptat, luxul este la el acasă, una dintre atracțiile principale fiind sistemul de iluminare ambientală Starlight Doors.

Acesta integrează 4.796 de puncte iluminate (fără cele de pe plafon), dar trebuie menționat că este opțional.

Deși specficațiile tehnice nu sunt încă definitivate, Rolls-Royce susține că Spectre oferă 585 de cai putere și 900 Nm (date preliminare), suficient pentru a atinge 100 de km/h în 4.5 secunde.

Dimensiunea bateriilor este și ea necunoscută, dar știm că promite o autonomie de până la 520 de kilometri, în ciclul WLTP.

Primele exemplare vor ajunge la clienți în al patrulea trimestru din 2023.

via Rolls-Royce

Comentarii (10)

  • tehnicoceanu
    3 tone, curat eco-spalare pe creierase.
    se aude insa ca pentru plimbari prin oras e dotat cu o Dacie Spring in portbagaj.
    25 8
  • Având în vedere că englezii nu mai sunt în UE pot să spun că statuia aerodinamică pare să aibă o poziție cu conotații sexuale iar așa mânere mari nu mai sunt decât la frigidere. Mai remarc că au pus constelații și pe uși (aia de pe plafon costă 10.000 lire) și materialul textil (obligatoriu reciclat) de pe scaune. Dar oricum ar fi, acuma că e criză, o să se vândă în draci.
    10 4
  • În afara faptului că este electrică și acest trend a ajuns și la această marca, arată ca o mașină de la 300k în sus, așa cum îi stă bine unui Rolls, cel puțin la exterior este ireproșabil, suficient de modern, dar nu exagerat .
    12 5
  • Mircea Badea
    arata tot ca un dizal...si cam putini cai pt o electrica, ma asteptam la dublu..
    2 12
  • Adrian
    La exterior ti se pare ireprosabil doar pentru ca stii ca pretul e 300k. Insa daca era un brand chinezesc si costa 80k, nu mai era ireprosabil. Creierul ne joaca feste.
    8 4
  • Adrian
    Superb insa trendul cu 2 randuri de faruri. Mirobolant la fel ca noua serie 7.
    5 4
  • Mircea Badea
    de banii astia trebuia sa aiba live feed de pe un satelit de deasupra ta si sa-ti arate live stelele de deasupra..nu ledulete ca la copii..
    5 3
  • Asa este Hadrian, Rolls chiar seamănă cu chinezariile, oarca Honqui se cheamă.
    5 3
  • hahaha
    „Spectre este cel mai perfect produs pe care Rolls Royce l-a produs vreodată”, a spus (agramatul) Muller-Otvos.
    si btw costa 413.000 $ la merigani fara taxe, deci vreo juma de milion coco pe la noi.
    5 0
  • În general criticii sunt artiști ratați… se poate vedea după calitatea criticilor… se folosesc generalisme, asocieri care nu se pot demonstra, sau in unele cazuri se vede clar o frustrare. Între timp unii își pun/plimba fundul in ceea ce unii caracterizează crem de la crem… asta este un Rolls, oricare Rolls.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru