Șeful Rolls-Royce: "Toate modelele noi vor fi electrice"

de Tiberiu Safta
Luni, 13.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Torsten Muller-Otvos, CEO-ul Rolls-Royce, a anunțat oficial că toate mașinile noi lansate de acum înainte vor fi numai electrice. Toată gama va avea numai modele cu zero emisii până la sfârșitul deceniului.

Anul trecut, Rolls-Royce a dezvăluit lumii întregi primul său model electric din istorie, Spectre. Livrările celui mai anticipat model al constructorului britanic vor începe abia în ultimul trimestru din acest an. În mod simbolic, Spectre marchează începutul tranziției către o gamă de modele electrice pentru Rolls-Royce.

Acest lucru este susținut inclusiv de către Torsten Muller-Otvos, șeful companiei. El a declarat pentru publicația Car Magazine că „toate viitoarele modele Rolls-Royce noi vor fi doar electrice”. Asta înseamnă că viitoarele modele nu vor mai primi versiuni cu motoare termice clasice și nici măcar propulsoare hibride.

Asta este și cazul lui Rolls-Royce Spectre, care rămâne un model exclusiv electric. Recent, primul model cu zero emisii al mărcii a reușit să acopere peste 2 milioane de kilometri în timpul testelor.

Actualele modele cu motoare termice, precum Ghost, Phantom și Cullinan vor mai fi oferite pe piață cel puțin până în 2030.

Din acel an, toată gama Rolls-Royce va fi doar electrică.

via Car Magazine

Comentarii (6)

  • @inexopix
    n-ai tu tangenta cu "cererea".
    hai, oftica-te artistic.
    8 21
  • Mircea Badea
    bogatii doar electrice ar trebui sa foloseasca!
    7 18
  • @guguman
    Cel puțin doar... bogații... propoziții online :)

    "Actualele modele cu motoare termice, precum Ghost, Phantom și Cullinan vor mai fi oferite pe piață cel puțin până în 2030.

    Din acel an, toată gama Rolls-Royce va fi doar electrică."
    13 4
  • QED

    Bogaţii îi doare undeva dacă sunt pe motorină sau electrice, dar îi doare când ştiu că cele electrice sunt MULT MAI SILENŢIOASE !!

    Nu tu zgomot de diesel
    3 5
  • Abia astept sa vad pe strazile Europei yachturi de 3 tone cu propulsie electrica din care vor cobori pasionati de mediu si de energie verde. Ca doar se stie, cea mai eficienta masina electrica cantareste cat trei termice nu?
    Ar fi si mai dragut sa fie toate expuse in port la Monte Carlo langa adevarate yachturi cu generatoare diesel. Dragoste pentru Pamant, ce mai
    7 3
  • Unde naiba ai văzut tu RR diesel?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru