Procurorii analizează prelungirea arestului pentru Carlos Ghosn: fostul președinte Nissan și Mitsubishi ar putea fi reținut pentru încă 10 zile

de Paul Cosma
Joi, 29.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii din Tokyo analizează varianta prelungirii arestului pentru Carlos Ghosn, după ce actualul mandat de reținere expiră vineri, pe 30 noiembrie. Aceștia ar putea cere încă 10 zile de detenție pentru Carlos Ghosn, înainte să decidă dacă acesta va fi acuzat oficial sau va fi eliberat.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat lunea trecută în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Mandatul său de arestare pentru 10 zile va expira vineri, pe 30 noiembrie, iar presa japoneză scrie că procurorii vor cere prelungirea detenției pentru Ghosn. Unul dintre oficialii Procuraturii din Tokyo a transmis că nu poate să comenteze încă pe marginea acestui subiect.

Potrivit Reuters, procurorii japonezi pot să ceară aprobarea instanței pentru emiterea unui nou mandat de arestare de 10 zile pentru Carlos Ghosn. După expirarea mandatului, autoritățile trebuie să decidă dacă fostul președinte Nissan va fi acuzat oficial sau va fi eliberat.

Deși a fost demis din funcțiile de la Nissan și Mitsubishi, Carlos Ghosn a fost păstrat deocamdată de Renault, cu toate că și debarcarea sa este iminentă.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Tipul cu pozele își merită banii.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru