Producția auto națională: scădere de 6.5% în primele 10 luni ale anului

de Alexandru Monenciu
Marti, 16.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția auto națională a înregistrat o scădere de 6.5% în primele 10 luni ale anului. În luna octombrie, uzinele de la Mioveni și Craiova au produs 18.277 de mașini, cu 35% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Producția auto națională este grav afectată de criza mondială de semiconductori. Uzinele Dacia de la Mioveni și Ford de la Craiova au fost nevoite să oprească producția de mai multe ori în ultimele luni, iar acest lucru este reflectat acum în cifrele de producție.

Potrivit ACAROM, în luna octombrie au fost produse, la noi în țară, 18.277 de autoturisme, cu 35% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. La Mioveni au fost asamblate 13.820 de mașini (-53.4%), iar la Craiova numai 4.457 de unități (-79.5%).

În perioada ianuarie - octombrie, cele două uzine au produs 333.179 de mașini, mai puține cu 6.5% decât în același interval din 2020. Altfel spus, cu 23.312 unități în minus.

În primele 10 luni ale anului, Dacia a produs la Mioveni 208.104 mașini, o scădere de 1.6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, la Craiova au fost asamblate 125.075 unități (-13.6%).

via Profit.ro

Comentarii (2)

  • Anul 2021 este mai dezastros decât 2020 si nu din cauza ca Ford si Dacia au produse care nu se pot vinde. Deși se pare ca cererea de mașini este mai mare decât puterea constructorilor de a fabrica, situația se poate schimba imediat la 180° pentru ca „forța” de cumpărare scade peste tot in Europa. După umila mea părere in Europa a dispărut clasa medie (sau ea s-a transformat in clasa care reușește cu efort sa trăiască peste limita de sărăcie, adică puțin mai mult de coșul zilnic)
    Sper ca in al 12-lea ceas UE sa-si dea seama ca prioritatea numărul 1 pentru următorul cincinal este sa-si repatrieze know how-ul si produsele esențiale pentru industrie (si nu vorbesc numai de fabricare vehicule) Toate acestea cu riscul ca sa nu se atingă țintele de CO2, pe care îl găsesc extrem de ambițios (nu ca nu ar fi necesar)
    6 4
  • Încă nu am văzut toate consecințele și implicațiile măsurilor luate cam peste tot pentru a rezolva COVID-ul.
    Cum este clar ca încă nu s-a rezolvat situația și in continuare avem și vom mai avea restricții… problemele vor continua atât pe partea de producție, logistică dar și din punct de vedere al puterii de cumpărare. Să sperăm la mai bine, dar deocamdată să ne așteptam la mai rău…
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru