Producția lui Bugatti Chiron se apropie de final. Francezii au mai puțin de 40 de exemplare disponibile

de Alexandru Monenciu
Marti, 26.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția hypercar-ului Bugatti Chiron se apropie de sfârșit. Constructorul din Molsheim are mai puțin de 40 de unități disponibile, toate fiind Pur Sport și Super Sport.

După ce a uimit o lume întreagă cu Veyron, francezii de la Bugatti au prezentat în 2016, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, succesorul primei mașini de serie cu peste 1.000 de cai putere. Este vorba despre Chiron, denumit așa în onoarea pilotului monegasc Louis Chiron.

Constructorul din Molsheim a păstrat celebra unitate W16 quad-turbo, de 8.0 litri, însă puterea a crescut la 1.500 și în cazul unor versiuni la 1.600 de cai putere. Producția a fost limitată la 500 de exemplare.

Acum, Bugatti anunță că are mai puțin de 40 de unități disponibile, așadar drumul lui Chiron se apropie de final. Toate exemplarele disponibile sunt fie Pur Sport, fie Super Sport. Dacă prima versiune prezintă o manevrabilitate îmbunătățită pe viraje, cea de-a doua este făcută să atingă viteze amețitoare în linie dreaptă.

Potrivit constructorului francez, cererea pentru Chiron a crescut în cel de-al treilea trimestru din 2021.

Primul exemplar Chiron a fost livrat în martie 2017, iar cel cu numărul 100 un an și două luni mai târziu (mai 2018).

În martie 2021, exemplarul Chiron cu numărul 300 a părăsit linia de asamblare a uzinei din Molsheim.

via Bugatti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru