Bugatti confirmă: succesorul motorului W16 va fi un V16 hibrid

de Tiberiu Safta
Vineri, 01.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a confirmat oficial că legendarul motor W16 va fi înlocuit cu un V16 hibrid. Acest motor va fi prezent la succesorul lui Chiron.

Constructorul francez de mașini exotice a confirmat oficial înlocuitorul celebrului său motor W16. Așa cum am aflat anterior, succesorul lui Bugatti Chiron va avea un motor hibrid, însă până în acest moment, informațiile despre noul propulsor erau foarte limitate.

Acum, Bugatti a publicat imagini oficiale cu motorul urmașului lui Chiron. Acesta va avea acum tot 16 cilindri, însă va fi acum într-o configurație V16, mai compactă. Bineînțeles, acest motor va fi ajutat și de un sistem hibrid.

Imaginea oficială arată puțin din noul motor, care conține chiar și fibră de carbon. De asemenea, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mate Rimac, CEO-ul Bugatti, ne arată și câteva imagini cu noul motor desfăcut. În imagini se poate vedea fiecare piston în parte, precum și blocul motor și arborele cotit. Pozele confirmă și faptul că noul motor se află în dezvoltare încă din 2022.

Bugatti nu a dezvăluit informații despre puterea noului motor. Mai multe detalii despre acest aspect vor fi dezvăluite în iunie.

via Bugatti

Comentarii (3)

  • Diana Șosoacă
    Nu-mi pare compact, mai degrabă planturos.
    2 1
  • George Simion
    le-a luat 25 de ani sa-l compacteze. oare cat a slabit?

    apropo, asta are "maimute inside"?
    2 1
  • Diana Șosoacă
    Simioane, tu te auzi ce spui?
    Chiar nu ai asimilat faptul ca secolul XXI a fost proclamat cel al obezitatii.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru