Încă un exemplar unicat pentru Bugatti Chiron, inspirat de legendarul Type 57 Atlantic

de Tiberiu Safta
Vineri, 08.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a prezentat un nou exemplar unicat pentru modelul său de performanță Chiron. De această dată, noul exemplar este inspirat de vechiul Type 57 Atlantic și a fost creat ca un cadou pentru o persoană care a împlinit 70 de ani.

Chiar dacă Bugatti Chiron se apropie de sfârșit de producție, constructorul francez continuă să scoată exemplare unicate, create după preferințele clienților. Astfel, cel mai nou exemplar unicat, creat cu ajutorul diviziei de personalizare Sur Mesure, este un omagiu adus vechiului și legendarului model Type 57 Atlantic din anii '30.

Față de un Chiron obișnuit, noul exemplar unicat poate fi recunoscut după o grilă redesenată în stilul anilor '30, dar și după nuanța foarte lucioasă de albastru. Alături de asta, exemplarul unicat are și o bară ușor redesenată, precum și jante noi, cu un design de inspirație retro. Sub eleronul din spate este desenată și silueta modelului produs în urmă cu aproximativ 85 de ani.

Noutăți avem și în habitaclu, acolo unde avem piele maro, iar silueta lui Type 57 Atlantic apare pe panourile portierelor și în consola centrală. Pe tetiere este brodată sigla Dancing Elephant a mărcii, iar în interiorul pragurilor sunt montate plăcuțe cu semnăturile lui Jean și Rembrandt Bugatti.

Cel mai nou exemplar unicat al lui Bugatti Chiron a fost creat pentru o persoană care a împlinit vârsta de 70 de ani.

Aceasta a văzut modelul original Type 57 Atlantic expus în cadrul unui muzeu auto din statul California și apoi a călătorit până la Molsheim, la sediul Bugatti, pentru a crea la comandă acest exemplar unicat.

Noul exemplar unicat al lui Chiron este bazat pe versiunea Super Sport, ceea ce înseamnă un motor de 8.0 litri W16 quad-turbo de 1600 de cai putere.

via Bugatti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru