Bugatti confirmă succesorul lui Chiron, un hypercar cu motor hibrid

de Tiberiu Safta
Vineri, 21.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a confirmat oficial existența succesorului direct al lui Chiron. Noul model va fi un hypercar cu motor hibrid, iar acesta va fi ultimul Bugatti desenat de Achim Anscheidt.

Într-un comunicat de presă oficial în care a fost anunțată retragerea lui Achim Anscheidt, designer-ul Bugatti, constructorul francez a confirmat existența succesorului direct al modelului Chiron. Noul model, încă nebotezat, se află deja în fazele de dezvoltare, iar aceasta va fi ultima creație semnată de Anscheidt înainte ca el să iasă la pensie.

Din primele informații, noul model va primi un propulsor hibrid și urmează să fie prezentat publicului în 2024. Dacă totul va decurge conform planului, atunci producția noului hypercar Bugatti va debuta în 2026.

Cu privire la Anscheidt, acesta a ocupat prezenta funcție încă din 2004. El a fost, de altfel, responsabil pentru desenarea versiunilor mai puternice ale lui Veyron, care includ Super Sport, Grand Sport Vitesse și Hermes, printre altele. Bineînțeles, același Anscheidt este și omul din spatele design-ului lui Chiron, precum și al modelelor exclusiviste Divo, Bolide, Centodieci, Mistral și Voiture Noire.

Chiar dacă va ieși la pensie, Anscheidt va deveni un consultant pentru Mate Rimac, CEO-ul Bugatti.

În același timp, celebrul designer va fi înlocuit de către secundul său, Frank Heyl, care este angajat al mărcii încă din 2008 și care este și el un contribuitor la design-ul lui Chiron.

via Bugatti

Comentarii (5)

  • Banditos
    hibridizarea, in acest caz, nu poate avea decat un singur scop: performante dinamice si mai bune. Pentru ca ma indoiesc ca cineva ar hirbridiza un Bugatti cu scopul de a-l face mai eficient dpdv al consumului


    si acum imi aduc aminte de trompetele care strigau cat le tineau plamanii ca tehnologia hibrida nu are niciun sens. Specialistii de coltul blocului, acesti spargatori de seminte oare ce mai au de spus acum? Sheriff, de exemplu, poate ar putea sa ne spuna de ce nu pun un diesel, ar populariza si mai mult masina in randul romanilor, pentru ca se stie, e tehnologia preferata.
    6 3
  • reptilianul ocult
    mda, reptilele opulente nu renunta inca la termic. csf, iar rimac isi bate joc de ele.
    3 5
  • @Banditos
    Categoric va avea performante mai bune. Motorul va fi mult mai ușor și bateria, probabil, va fi mica. Cea ce înseamnă că performantele alea vor fi disponibile pe distanta scurta.
    Pe de alta parte, nici w16 nu te duce prea departe cu un plin, dacă apeși entuziast pedala.
    4 1
  • @reptilianul ocult
    Știi ca Bugatti și Rimac sunt în alianță, nu? Întreb și eu...
    3 2
  • Banditos
    sunt extrem de curios, unde vor si pot ajunge cu noile modele. Si asa, masina asta e o bestie minunata dpdv tehnic.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru