Succesorul lui Bugatti Chiron va fi prezentat la jumătatea anului: va avea motor hibrid

de Tiberiu Safta
Miercuri, 31.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a confirmat oficial că succesorul lui Chiron va fi prezentat oficial la jumătatea acestui an. Viitorul model de performanță va avea un motor hibrid.

Anul trecut, Bugatti a produs ultimul exemplar al versiunii obișnuite a lui Chiron, după o producție care a durat 7 ani. În total, hypercar-ul francez a fost produs în 500 de exemplare, iar acum urmează să primească un înlocuitor.

Cu această ocazie, Bugatti a confirmat că înlocuitorul lui Chiron va fi prezentat la jumătatea lui 2024. Mai mult, așa cum a fost anunțat încă din vara anului trecut, noul model va renunța la motorul W16 în favoarea unui propulsor hibrid.

Față de Chiron, care este bazat pe o versiune îmbunătățită a platformei lui Veyron, noul model va avea o arhitectură complet nouă. La final, succesorul lui Chiron este și ultimul Bugatti desenat de către germanul Achim Anscheidt, care a ieșit la pensie în vara anului trecut.

Lansarea noului model Bugatti va avea loc în acest an, însă livrările vor începe abia din 2026.

via Bugatti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru