Producția Stellantis va scădea cu 220.000 de mașini în 2022 din cauza crizei de semiconductori

de Tiberiu Safta
Marti, 05.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit publicației Reuters, producția Stellantis va scădea cu 220.000 de mașini în acest an din cauza crizei mondiale de semiconductori. Uzinele din Italia ale grupului multinațional vor fi cele mai afectate de criză.

Industria auto se confruntă, în continuare, cu o criză mondială de semiconductori, declanșată odată cu pandemia de coronavirus. Asta a însemnat că cei mai mulți producători au fost forțați să-și micșoreze capacitatea de producție sau chiar să o oprească temporar din cauza lipsei de componente.

Toți producătorii, inclusiv Stellantis, sunt afectați și în prezent de această criză, adâncită recent și de războiul din Ucraina. Potrivit agenției de presă Reuters, producția grupului multinațional ar urma să scadă cu 220.000 de mașini în acest an, tocmai din cauza acestei crize.

Acest lucru va afecta producția la uzinele din Italia, acolo unde Stellantis a produs 352.000 de vehicule în prima jumătate a anului, cu 14% mai puține față de anul trecut.

„Este ca și cum una dintre marile uzine ale grupului ar fi oprite pentru un an”, a declarat Ferdinando Uliano, șeful sindicatului FIM CISL, care reprezintă muncitorii italieni de la Stellantis.

Mai mult, el precizează că situația se va înrăutăți anul viitor din cauza întreruperilor de resurse de gaze către Europa, ca urmare a războiului din Ucraina. Pentru al cincilea an consecutiv, producția auto din Italia va fi în scădere.

via Reuters

Comentarii (6)

  • Aliens
    cred ca are legatura cu vechitura aia de a doborat la mare distanta recordul de pret.

    nu e nici o logica sa nu fie suficiente componente. toate crizele astea sunt artificiale. razboaie de catifea...
    9 1
  • Este Ucraina un fel de Taiwan şi nu ştim noi??

    Cică toţi producătorii sunt afectaţi...

    Dar oare Tesla de ce nu este afectată?
    Şi cred că are mai multă electronică decât Stelantis...

    Nu domnilor, automobilele termice sunt în criză. Ăsta este adevărul.
    3 8
  • adevarul e ca faci niste comentarii demne de revista Unica sau Avantaje. Nu credeam sa apara un habarnist mai mare decat Edik, dar m-am inselat.
    9 1
  • deja crizele astea incep sa para strategice.
    Bat la ochi grav.
    Pana acum a fost timp sa se redreseze treaba.
    Si razboiul asta local nu influenteaza taiwanul si alte zone din asia unde se produc 99% din semiconductori.

    Btw, electricele par ca nu sufera, nu?
    10 0
  • Seriff
    Mike e acelasi cu Edikk, se vede clar din comentarii, pupa in dos Tesla si comenteaza la orice termica, e acelasi retardat spalat pe creier.
    9 2
  • Daca Mike(Edikkk) incepe din nou sa polueze pe aici o s-o tai complet de pe automarket,si asa a devenit foarte trista sectiunea cu comentarii(ca mai mult pentru asta intru/intram pe aici)!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru