Proiect pilot: Honda va lansa o stație de încărcare pentru mașini electrice care poate livra curent către locuințe

de Petre Barac
Marti, 05.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a anunțat că va instala un nou sistem de stații de încărcare pentru mașinile electrice, care poate livra curent către locuințe. Proiectul pilot urmează să fie extins în Europa.

Cercetătorii de la Honda au prezentat un nou tip de stație de încărcare bidirecțională, care permite o gestionarea mai eficientă a energiei electrice și transmiterea ei către casele private.

Tehnologia Vehicle to Grid permite încărcarea mașinii atunci când tarifele sunt convenabile pentru utilizator și returnarea energiei stocate către rețea, când există surplus.

Sistemul poate integra și panouri solare, astfel că alimentarea cu energie să se facă la costuri zero. De asemenea, sistemul poate fi utilizat pentru alimentarea casei cu energie, atunci când există o avarie.

Honda are deja instalată la centrul său de R&D din Germania o stație pilot care poate livra până la 150kW energie electrică, având capacitatea să încarce 4 mașini simultan.

Via Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru