Proiect Stellantis: rețea europeană cu 5.000 de puncte de încărcare rapidă până în 2025

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 17.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis, NHOA și Free2Move eSolutions (un joint-venture între Stellantis și NHOA) vor dezvolta o rețea europeană cu 5.000 de puncte de încărcare rapidă până în 2025, în cadrul proiectului Atlante. Totalul va ajunge la 35.000 de puncte de încărcare rapidă până în 2030.

În urmă cu câteva săptămâni, Stellantis a anunțat construirea unei rețele europene de puncte de încărcare AC și DC. Acum, Grupul a revenit cu informații suplimentare despre stațiile de încărcare rapidă (DC) pe care urmează să le dezvolte în Europa.

Rețeaua va cuprinde, până în 2025, 5.000 de puncte de încărcare rapidă. Acesta vor fi instalate în 4 țări (Italia, Franța, Spania și Portugalia), în cadrul proiectului Atlante. Acesta este realizat în parteneriat cu NHOA și Free2Move eSolutions (joint-venture între Stellantis și NHOA).

Construcția primei stații, din Italia, a început deja. Primele 70 de puncte de încărcare rapidă vor fi operaționale în următoarele șase luni, potrivit celor de la Electrive.com. Până în 2030, rețeaua va integra 35.000 de puncte de încărcare rapidă.

Fiecare charger va avea o putere cuprinsă între 100 kW și 175 kW. Stellantis intenționează să instaleze punctele de încărcare pe principalele coridoare rutiere, la o distanță de 60 de kilometri unul de altul.

De asemenea, acestea vor fi instalate și în orașele aglomerate din cele 4 țări.

Ulterior, punctele de încărcare vor fi integrate în rețeaua electrică națională. În funcție de locație, vor fi instalate panouri solare și sisteme de stocare a energiei cu baterii.

via Electrive

Comentarii (6)

  • lucrurile
    merg in directia cea buna si parca incep sa prinda si oarece elan
    8 16
  • ACE - Craiova
    Fiind doar 6 tari latine in Europa, trebuiau incluse si:
    - Romania;
    - Republica Moldova (Basarabia)
    13 7
  • Dap. Si preturile prind elan. O mie ici, una colo, una dincolo pana o sa coste orice cvadriciclu cu baterii cat un seria 3.
    16 8
  • curentatu
    Agenda 2030 / Pe noi ne-a cucerit pe veci.
    Nu, nu m-am țăcănit, sunt versurile unui cântecel compus de o învățătoare.
    Fără s-o oblige nimeni, din convingere deci se fac și pentru țânci ode planului de auto-distrugere a omenirii, ca să n-o ard prea filosofic.
    Nu mai prezic că jdemiile de prize proiectate cincinalist rămân pe hârtie că n-ar avea nici curent, dar nici utilizatori destui în 10 ani când f. probabil ne întoarcem cu tehnica prin secolul XVIII cu mult elan.
    Aștept însă replica lui Edikkk e-Manikk.
    16 9
  • cine zice ca am prins viteza?
    8 4
  • Seria 3 M ;)
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru