Prototipul Audi R18 pentru Le Mans are cameră care înlocuieşte oglinda retrovizoare centrală

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 29.05.2012
Noutate absolută în motorsport: în lipsa unei lunete care să asigure vizibilitatea posterioară corectă, Audi a dotat prototipurile R18 din Le Mans cu o cameră care captează imagini şi i le transmite pilotului pe un display în cockpit.

Camerele video pentru marşarier şi monitoarele de interior asociate acestora încep să devină un element foarte des întâlnit în lumea autoturismelor de segmente superioare. Şi nu numai. Cu toate acestea, apariţia unui astfel de sistem în motorsport poate fi privită ca o curiozitate din două motive: în primul rând vorbim de un element inedit, în al doilea de unul care pare incompatabil cu lista strictului necesar pe o maşină destinată strict circuitului.

Şi totuşi, Audi va încerca marea cu degetul la ediţia din acest an a Cursei de 24 de ore de la Le Mans. Prototipurile Audi R18 vor beneficia de o cameră aşezată pe "coama" din spate a maşinii, scopul acesteia nefiind însă unul care să ajute la parcare, ci unul legat de vizibilitatea posterioară în timpul competiţiei. În lipsa unei lunete care să asigure vizibilitatea în spate, pilotul va avea în cockpit un monitor AMOLED care va transmite imaginile captate de cameră.

Conform comunicatului oficial al germanilor, camera este una de înaltă calitate şi promite să transmită imagini de calitate înaltă în orice condiţii, chiar şi pe timp de noapte sau când senzorul optic este inundat de farurile puternice ale maşinii din spate. 

Cursa de 24 de ore de la le Mans va avea loc în acest an în 16-17 iulie, urmând să fie transmisă în direct de Eurosport, partenerul tradiţional al evenimentului.

via | Audi

Comentarii (6)

  • sceptic
    "promite să transmită imagini de calitate înaltă în orice condiţii"

    Chiar si cand toarna cu galeata si sare noroi ?
    11 12
  • @sceptic
    Le mans
    Tu ai impresia ca Le mans are loc in offroad ca sa sara noroi? Sau chiar si daca ar sari apa (ca praf nu e pe pista), crezi ca sare in varful masinii, unde e camera?
    9 11
  • sceptic
    amice, in natura praful circula liber, crezi ca Le Mans e o alta planeta?
    14 3
  • nu m-ar mira ca datorita formei in care se afla lentila sa nu fie prea mari probleme legate de apa/noroi/praf.
    4 0
  • @intrebari tampite
    da cand ploua cu galeata vezi ceva in oglizile retrovizoare normale ?
    8 0
  • probabil ca daca ar ploua cu galeata si daca cumva ar sari in asa fel noroiul cursa s-ar opri
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru