Prototipurile semi-autonome Honda au parcurs peste 25.900 de kilometri în Germania

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 13.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a expus patru prototipuri, dotate cu tehnologie de condus autonom de nivel 3 și 4, în cadrul evenimentului ITS World Congress 2021 din Germania. Până acum, prototipurile au parcurs peste 25.900 de kilometri pe drumurile din această țară.

Cu ocazia evenimentului ITS World Congress 2021 din Germania, niponii de la Honda au expus patru prototipuri bazate pe modelul Legend, echipate cu tehnologie de condus semi-autonom de nivel 3 și 4.

Mașinile fac parte din inițiativa Uniunii Europene care evaluează viabilitatea circulației vehiculelor cu tehnologie autonomă de nivel 3 și 4 pe șoselele obișnuite. Honda oferă deja modelul Legend Hybrid EX, cu tehnologie de condus autonom de nivel 3, în Japonia.

Pe Bătrânul Continent, niponii testează două sisteme și anume "Traffic Jam Chauffeur" și "Motorway Chauffeur". Până în prezent, prototipurile au parcurs peste 25.900 de kilometri pe drumurile din Germania.

În timpul acestor teste, tehnologia dezvoltată de Honda monitorizează condițiile de trafic de pe autostradă și preia controlul mașinii când determină că este în siguranță să facă acest lucru. Desigur, la volan este prezent tot timpul un șofer.

Producătorul japonez a făcut investiții majore în tehnologiile de condus autonom și semi-autonom.

Până în 2050, Honda vrea ca nicio persoană să nu își mai piardă viața în accidente în care sunt implicate mașinile sau motocicletele mărcii nipone.

via Honda

Comentarii (5)

  • Edikkk
    au parcurs 25.900 km arzând motorină / benzină împuţind atmosfera, poluând de mama focului, pentru o reuşită cu mult sub Tesla.

    Şi GM are o astfel de tehnologie, Ultra cruiser.

    La Tesla chemi maşina (summoning) şi vine singură ca un căţel după tine, sau o ghidezi din telefon ca o maşină de jucărie.

    Honda cu atât se laudă?
    3 14
  • @Edikkk
    asa ca aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=FVgkWii5JdM
    7 3
  • Edikkk
    @@Edikkk
    la 13.10.2021, 19:56


    studiază înainte să te arunci ca găina la...

    Evenimentul s-a produs în China, unde a fost şi scandalul cu chinezoaicele care la show-ul auto s-au urcat pe maşini Tesla cu picioarele şi ţipau că Tesla nu le ţine frânele.

    După ce Tesla a studiat problema, au descoperit că totul era ok, frânele au funcţionat mereu bine (este exact acelaşi model 3 din SUA doar bateriile eventual diferă) dar s-a dovedit că chinezii erau escroci şi doreau să fraudeze Tesla cu insurance fraud.

    Tesla deja a început să îi dea în judecată şi să le ceară daune.

    Este şi motivul pentru care apoi acele chinezoaice nu au mai apărut în media.

    Gândește-te că şi autorităţile chineze au urmărit îndeaproape tot ce s-a întâmplat şi au dat dreptate Tesla, dovada este faptul că producţia Model 3 în China nu a fost oprită, ci chiar dimpotrivă a crescut.

    Aşa că, dacă e din China probabil e fake.

    Aşa că, mai studiază, nu arunca minciuni, că nu ţine.
    4 10
  • Edikkk
    în concluzie, maşina nu era pe conducere autonomă, frânele ţineau, erau ok, era doar fraudă

    Este foarte posibil ca şi cel cu camionul să fie parte din fraudă
    4 10
  • Edikkk
    Şi ultimul lucru, Tesla a spus că este de nivel 4, şoferul având obligaţia să ţină mâinile pe volan şi să intervină !!

    Maşinile Tesla de la vers 10 deja sunt capabile de nivel 5, dar legea încă nu permite, aşa că obligativitatea şoferului rămâne şi îşi asumă răspunderea.


    Vino când ai ceva real, da?
    5 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru