PSA: “Avem suficiente fonduri pentru a suporta o scădere cu 50% a vânzărilor din acest an”

de Paul Cosma
Miercuri, 22.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
PSA susține că are suficiente fonduri pentru a face față unei scăderi cu 50% a vânzărilor din acest an, pe fondul pandemiei. Grupul francez vrea să evite “pe cât posibil” să apeleze la ajutoare de stat pentru a traversa criza.

Constructorii auto se confruntă cu probleme de lichidități din cauza crizei COVID-19, mulți dintre ei accesând deja credite bancare pentru asigurarea nevoilor financiare curente. Fabricile încep să fie redeschise, însă vânzările au scăzut consistent, iar analiștii consideră că redresarea va fi un proces de lungă durată.

Grupul PSA, ce deține branduri precum Peugeot, Citroen, DS sau Opel, susține că are fonduri suficiente pentru a depăși o scădere cu 50% a vânzărilor în acest an.

Compania franceză a spus că 90% dintre angajații săi sunt în concediu fără plată sau șomaj tehnic, iar reluarea producției din Europa nu are o dată stabilită în mod cert.

“Vrem să avem o companie care să evite pe cât posibil dependența de fondurile publice,” a spus directorul financiar, subliniind că PSA nu a cerut împrumuturi de la statul francez.

În primul trimestru, PSA a înregistrat o scădere de 15.6% a vânzărilor. Pentru 2020, grupul se așteaptă ca declinul vânzărilor să fie de 25% în Europa.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • prostie de marca. sa inchida tot
    2 13
  • Așa proastă cum e, e mai bună decât vw.
    8 3
  • George
    O marca misto in ultima vreme care mai si deseneaza ceva frumos din cand in cand sa se bucure si ochiul spre deosebire de altii, nu dau num dar se stiu ei : karoq,tiguan,arona,ateca cine mai stie ca arata toate la fel dar sunt PREMIUM. Aceleasi interioare de 200000 de ani .Asa ca eu unul apreciez indrazneala francezilor de acum si din trecut : Succes PSA, e nevoie de mai multi ca voi sa iesim din matrioska asta globalizata.
    7 0
  • Clique
    Radule, când Peugeot producea motoare diesel rafinate și cu un consum bun, bămve-ul vostru încă se scărpina în cap cum să facă un diesel..

    Cu toate că nu sunt fan PSA, trebuie să recunosc că mașinile noi ce le produce acum Peugeot și Citroen sunt chiar faine și la un preț cât de cât corect.
    5 0
  • Raducule ia luminează-ne tu de ce ar fi o prostie de marca?
    Înțeleg ca ai avut vreo masina din grupul PSA și ai avut probleme sau ceva nemulțumiri. Baga și tu niște detalii ca oamenii sunt curioși sa afle, nu de alta da sa nu facă vreo prostie sa își cumpere.
    Am condus mașini din grupul PSA și chiar soția are una și îți spun sincer sunt foarte ok, prea puține de reproșat.
    Chiar și cei de la BMW foloseau motoare de la ei ca să îți faci o idee. Sa nu uitam de Faurecia, o companie din ograda lor care face destule accesorii pentru mașini nemțești premium., și se regăsesc și pe ale lor.
    Dacă tot ai dat drumul la carcalac, măcar zi-ne și noua sa știm despre ce e vorba.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru