Rabla 2014: 1.462 de rezervări într-o săptămână de la start

de Sebastian Toma
Marti, 15.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Programul Rabla 2014 a fost lansat de o săptămână, dar a primit deja 1.462 rezervări, dintre care peste 1.400 au fost validate.

Esential 38 de rezervări pentru Programul Rabla 2014 au fost refuzate în prima săptămână din cauza dosarelor incomplete sau completate greşit.
Programul Rabla 2014 are o săptămână de desfăşurare şi a primit deja 1.462 rezervări, anunţă reprezentanţii Ministerului Mediului. Potrivit datelor furnizate de Administraţia Fondului de Mediu, 1.421 de rezervări au fost verificate şi validate la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, trei rezervări sunt în curs de verificare, iar 38 de rezervări pentru programul Rabla au fost invalidate, în principal din cauza datelor completate greşit sau eronat. La momentul redactării comunicatului de presă emis de Ministerul Mediului, sistemul informatic al AFM mai avea 15.538 de tichete Rabla pentru persoane fizice, din cele 17.000 oferite iniţial pentru această categorie.

Dacia: "Rabla 2014 este un program modern şi are efecte încurajatoare"

"Îmi doresc un program corect și transparent. Atât noi autoritățile, cât și beneficiarii, trebuie să putem ști la orice oră care este numărul tichetelor disponibile.

Tocmai de aceea am decis, împreună cu colegii de la AFM, ca aceste informații să fie la dispoziția tuturor, în timp real, pe site-ul AFM", a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, în cadrul ședinței de Colegiu a MMSC de marți.

20.000 de maşini mai vechi de 8 ani vor să caseze autorităţile în baza ediţiei 2014 a programului Rabla.

Urmareste Automarket
Schimbul de informaţii dintre Administraţia Fondului de Mediu şi DRPCIV are loc de două ori pe zi, în vederea procesării rapide a dosarelor introduse în program, reprezentanţii de la Ministerul Mediului declarându-se încântaţi de colaborarea dintre cele două instituţii.

Rabla 2014: programul a demarat cu 20.000 de tichete disponibile la nivel naţional

Programul Rabla 2014 a devenit activ la începutul săptămânii trecute şi oferă 20.000 de vouchere de 6.500 de lei.

Spre deosebire de anii trecuţi, programul acceptă şi maşini care au o vechime de cel puţin opt ani, dar numai dacă au fost înmatriculate în România înainte de 31 decembrie 2006. O altă schimbare importantă este faptul că maşinile vechi pot fi trimise la casat la orice colector autorizat, clienţii nemaifiind restricţionaţi de disponibilitatea tichetelor la colectorii din zona lor. Această posibilitate apare datorită noului sistem informatic în care a fost integrat Programul Rabla, tichetele nemaiexistând în format fizic. Practic, cele 20.000 de tichete vor fi obţinute de primii 20.000 de clienţi, fără să fie limitaţi de numărul de maşini vechi din judeţul sau oraşul în care aceştia locuiesc.

Via MinisterulMediului

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru