Raliul Dakar 2014 va avea loc în premieră şi în Bolivia

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bolivia va înlocui Peru în traseul ediţiei de anul viitor a Raliului Dakar, care va trece în continuare şi prin Argentina şi Chile. Traseul va include mai multe probe speciale de tip maraton.

Organizatorii Raliului Dakar au anunţat miercuri la Paris programul ediţiei de anul viitor, care include şi două noutăţi majore cu privire la traseu.

Astfel, competiţia va traversa pentru prima oară statul Bolivia, care va înlocui Peru, în timp ce Argentina şi Chile vor continua să aibă cele mai importante roluri în cadrul traseului. Bolivia devine astfel al 28-lea stat care găzduieşte Raliul Dakar, însă cauzele exacte care au dus la eliminarea Peru nu au fost dezvăluite.

O altă schimbare tine de structura probelor speciale. Numărul probelor speciale de tip maraton, desfăşurate pe trasee lungi, va creşte anul viitor, în timp ce traseele de legătură între două probe speciale vor fi scurtate.

Potrivit calendarului anunţat tot miercuri, Raliul Dakar 2014 va începe în 5 ianuarie în localitatea argentiniană Rosario, va traversa Bolivia şi se va încheia în localitatea Valparaiso din Chile. Potrivit datelor oficiale, audienţa combinată a Raliului Dakar 2013 a fost de peste un miliard de telespectatori.

Via Dakar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru