Raliul Dakar a adus pagube de 570.000 de dolari siturilor arheologice din Chile

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 18.05.2010
Concurenţii din Raliul Dakar au distrus o parte din siturile arheologice din Chile în ediţia 2010 a competiţiei. Pagubele se ridică la 570.000 de dolari.

Apariţia unui eveniment de mare amploare, cum este Raliul Dakar, într-un stat precum Chile nu are doar părţi pozitive. Statul chilian a anunţat că organizarea anuală a evenimentului rally-raid are consecinţe iremediabile asupra siturilor arheologice pe lângă care trec concurenţii. Conform Consiliului Monomentelor Naţionale din Chile (CMN), au fost afectate 56 dintre cele 111 situri arheologice prin care a trecut caravana Dakar in 2010, patru dintre acestea fiind afectate în proporţie mai mare de 50%.

"La fel cum s-a întâmplat în cazul ediţiei anterioare a Raliului Dakar, organizatorii vor plăti o compensaţie pentru pagube aduse patrimoniului", a declarat secretarul general al CMN, Oscar Acuna. Deşi nu se cunoaşte cuantumul sumei plătite anul trecut, în 2010 vorbim de compensaţii de 570.000 de dolari. În 2010, Raliul Dakar a adus în Chile şi Argentina 370 de vehicule, acestea parcurgând 4050 de kilometri în zona deşertică de nord a ţării.

Conform oficialului chilian, statul sud-american va face un raport detaliat legat de siturile arheologice care pot fi avariate, harta punctelor de acest tip urmând să le fie înmânată organizatorilor ediţiei 2011 a Raliului Dakar.

Ediţia de anul viitor a competiţiei va avea loc, pentru a treia oară consecutiv, în Chile şi Argentina.

via moto-net

Comentarii (4)

  • sa le fie rusine! la puscarie cu ei!
    1 6
  • Ciudat...
    Dar cum se face ca cei de la CMN nu le-au artas atentia organizatorilor sa schimbe cumva traseul, sa nu se ajunga la asa ceva. Ca daca tot zic ca au fost pierderi irecuperabile.... nu cred ca cei 570 000 ar trebui sa-i incalzeasca cu ceva. Da' asta e... poate orgnizatorii s-au invatat minte
    6 1
  • Africa
    Sa se reintoarca in Africa! Dakar inseamna Mauritania, Mali, Senegal, dunele din Sahara si Lacul Roz!
    10 0
  • Africa
    Si negri inarmati a caror principala ocupatie e vanatoarea omului alb (si cu muti bani daca se poate). Mie nu mi-s dragi francezii da servciile lor secrete daca se pricep la ceva e africa si daca ei au zis ca-i prea periculos.. atunci chiar e prea periculos.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru