Raliul Dakar a produs prima victimă: un motociclist de 38 de ani

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.01.2012
Raliul Dakar 2012 a început cu o tragedie: argentinianul Jorge Boero a decedat în prima zi a competiţiei după ce a căzut de pe motocicletă şi a suferit un stop cardiac.

Ediţia 2012 a Raliul Dakar a debutat în prima zi a anului cu o probă desfăşurată pe un traseu cu lungimea de 57 de km între localităţile argentiniene Mar del Plata şi Santa Rosa.

Rezultatele finale au fost însă umbrite de accidentul fatal suferit de argentinianul Jorge Boero în vârstă de 38 de ani, care a căzut de pe motocicleta Beta RR450 la borna de 55 km şi a încetat din viaţă în urma unui stop cardiac. Chiar dacă au ajuns la locul accidentului în numai cinci minute, medicii nu au avut nicio şansă să-i salveze viaţa.

"Motociclistul a suferit un stop cardiac în urma căderii şi, la cinci minute după accident, a fost abordat de echipa medicală, care a sosit cu elicopterul. În ciuda tuturor eforturilor, doctorii nu l-au putut resuscita pe motociclist, care a murit în timp ce era transportat spre spital", precizează site-ul oficial al competiţiei.

La clasa moto, românul Mani Gynes a ocupat locul 38 în clasamentul primei zile, în timp ce coechipierul său Marcel Butuza a terminat pe 118.

Amândoi concurează în cadrul echipei Vectra Racing cu motociclete KTM 450 RR.

La clasa auto, etapa inaugurală a Raliului Dakar a fost dominată de echipa X-Raid, care a ocupat primele trei poziţii cu maşini Mini. Victoria i-a revenit lui Leonid Novitskiy, care s-a impus cu un avans de cinci secunde în faţa lui Krzysztof Holowczyc şi de nouă secunde în faţa lui francezului Stephane Peterhansel, care a câştigat de nouă ori Raliul Dakar.

Nasser Al-Attiyah, câştigătorului Raliului Dakar de anul trecut, a întâmpinat probleme încă din prima zi şi are de recuperat un decalaj de nouă minute din cauza unei pierderi de presiune la uleiul motorului maşinii Hummer. Qatarianul a ajuns la finalul probei speciale cu ajutorul coechipierului său Robby Gordon.

Raliul Dakar 2012 - Rezumatul primei zile

Raliul Dakar 2012 - Clasament după ziua 1:

 1.  Leonid Novitskiy         Mini          32m12s
 2.  Krzysztof Holowczyc      Mini            + 5s
 3.  Stephane Peterhansel     Mini            + 9s
 4. 
Giniel de Villiers Toyota + 15s 5. Robby Gordon Hummer + 49s 6. Carlos Sousa Great Wall + 52s 7. Christian Lavieille Dessoude + 1m00s 8. Bernhard van Brinke Mitsubishi + 1m20s 9. Orlando Terranova Toyota + 1m56s 10. Ricardo Leal dos Santos Mini + 2m13s

Comentarii (2)

  • Opinie
    Spuneam ieri dimineata ca raliul mi se pare mai dificil in America de Sud decat in Africa. E mult mai dificil. Vor urma etape in desert si etape pe zapada si ma tem ca Boero nu va ramane singura victima.

    @ Automarket

    Pr pagina oficiala a raliului apare ca Butuza merge pe o Honda. Care e adevarul?
    3 0
  • @Bethurbazal
    Extras din comunicatul de presa al Vectra Racing, echipa pentru care concureaza Gynes si Butuza:

    "Pe ansamblu astazi a fost o zi buna in care ne-am acomodat cu motocicletele KTM 450 RR".

    Deci amandoi concureaza cu KTM 450RR.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru