Raliul Dakar: Peterhansel îşi consolidează poziţia de lider. Gyenes urcă pe 18

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.01.2012
Stephane Peterhansel are un avans de 19 minute în fruntea Raliului Dakar după ce doi dintre rivalii săi au avut probleme tehnice. Românul Mani Gyenes a urcat pe locul 18 la clasa moto.

Stephane Peterhansel a luat o opţiune importantă pentru a câştiga pentru a zecea oară în carieră Raliul Dakar. Francezul care concurează cu Mini pentru echipa X-Raid şi-a mărit avansul în clasamentul general la 19 minute în urma unor defecţiuni tehnice suferite de principalii săi rivali, Robby Gordon si Krzysztof Holowczyc.

Mai întâi, Gordon, care concurează cu Hummer, a pierdut 11 minute după ce şi-a lovit partea frontală a maşinii, iar ulterior a fost descalificat din competiţie pentru nerespectarea regulamentului tehnic în a noua proba specială. Americanul va continua însă participarea în raliu până când organizatorii vor anunţa verdictul apelului făcut de acesta la decizia iniţială.

Ulterior, Krzysztof Holowczyc, unul dintre coechipierii lui Peterhansel, a pierdut la rândul său timp preţios după o defecţiune mecanică la coloana de direcţie.

În urma acestor evenimente, Nani Roma a câştigat proba specială şi a urcat pe locul doi în clasamentul general, însă are de recuperat 19 minute faţă de Peterhansel.

Gyenes continuă marşul spre o clasare în top 20

Românul Mani Gyenes şi-a continuat parcursul bun din Raliul Dakar şi a urcat pe locul 18 în clasamentul general după ce a terminat etapa de miercuri pe poziţia 22. Între timp, coechipierul său de la Vectra Racing, Marcel Butuza, a ocupat locul 38 în etapă, poziţionându-se pe 45 în clasamentul general.

Raliul Dakar - Rezumatul zilei a 10-a:

Raliul Dakar - Clasament general după ziua a 10-a

 1.  Stephane Peterhansel  Mini         28h41m12s
 2. 
Nani Roma Mini + 19m05s 3. Robby Gordon Hummer + 19m51s 4. Giniel de Villiers Toyota + 1h01m33s 5. Leonid Novitskiy Mini + 2h00m55s 6. Carlos Sousa Great Wall + 2h27m53s 7. Lucio Alvarez Toyota + 3h24m58s 8. Ten Brinke Mitsubishi + 3h58m22s 9. Erik van Loon Mitsubishi + 3h59m31s 10. Duncan Vos Toyota + 4h01m54s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru