Raliul Dakar s-ar putea intoarce in Africa in 2011

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 19.01.2010
Tunisia, Libia si Egipt vor sa organizeze urmatoarea editie a Raliului Dakar, care s-ar putea astfel intoarce pe pamant african dupa doi ani de exil in America de Sud.

Dupa un exil sud-american care dureaza inca din 2009, Raliul Dakar ar putea sa se intoarca acasa in 2011. Conform oficialilor companiei care organizeaza cel mai dur rally-raid al lumii, exista sanse ca anul viitor sa gazduiasca o editie africana a competitiei.

"Am primit invitatii oficiale din partea Tunisiei, Libiei si Egiptului, tari care vor sa gazduiasca evenimentul din 2011. In mod evident, Chile si Argentina sunt si ele interesate sa organizeze Dakar-ul si la anul", a declarat Etienne Lavigne, seful organizatorilor Raliului Dakar.

Cea mai cunoscuta competitie de acest tip din lume a fost mutata in 2009 in America de Sud dupa ce editia 2008 fusese anulata din cauza amenintarilor teroriste din Mauritania. Ambele editii organizate pe continentul sud-american au fost apreciate de organizatori, participanti si gazde. Raliul Dakar 2010 s-a incheiat in 16 ianuarie la Buenos Aires, castigatorii fiind Carlos Sainz la categoria auto si Cyril Despres la categoria moto.

via | 123auto | Foto: Bigpicture

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru