Raliul Dakar: Victorie de etapă pentru Al-Attiyah. Gyenes, locul 21 la clasa moto

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 08.01.2012
Nasser Al-Attiyah a câştigat a şaptea probă specială din Raliul Dakar 2011, însă Stephane Peterhansel rămâne lider în clasamentul general. Românul Mani Gyenes a terminat pe locul 21.

După pauza forţată de vineri cauzată de anularea celei de-a şasea probe speciale ca urmare a vremii nefavorabile, Raliul Dakar a revenit în forţă cu etapa circulară din jurul localităţii chiliene Copiapo.

Nasser Al-Attiyah a demonstrat din nou de ce este capabil atunci când Hummer-ul pe care îl are la dispoziţie nu întâmpină defecţiuni tehnice şi a obţinut cel mai bun timp al zilei, devansându-l cu peste şapte minute şi jumătate pe coechipierul său Robby Gordon.

Totuşi, defecţiunile tehnice suferite în primele zile ale raliului fac ca pilotul qatarian să aibă în continuare de recuperat un deficit de 42 de minute în faţa lui Stephane Peterhansel, care rămâne lider în clasamentul general la volanul unui Mini oferit de echipa X-Raid. Francezul, câştigător de nouă ori al Raliului Dakar, are un avans de 11 minute în faţa coechipierului său Krzysztof Holowczyc, în timp ce poziţia a treia îi revine lui Gordon.

MANI GYENES, LOCUL 21 LA CLASA MOTO

Între timp, cei doi români care concurează pentru echipa Vectra Racing la clasa moto îşi continuă parcursul decent cu motocicletele KTM 450RR. Mani Gyenes a terminat proba de sâmbătă pe locul 25 şi ocupă locul 21 în clasamentul general. Astfel, Gyenes este foarte aproape să pătrundă pentru prima oară în acest an în primii 20.

Coechipierul său Marcel Butuza a ocupat poziţia 54 în proba de sâmbătă, performanţă în urma căreia este pe locul 49 în clasamentul general.

Raliul Dakar - Rezumatul celei de-a şaptea probe speciale:

Raliul Dakar - Clasament general după şapte probe speciale:

 1.  Stephane Peterhansel  Mini         15h32m53s
 2.  Krzysztof Holowczyc   Mini          + 11m22s
 3. 
Robby Gordon Hummer + 13m09s 4. Nani Roma Mini + 18m05s 5. Giniel de Villiers Toyota + 34m07s 6. Nasser Al-Attiyah Hummer + 42m54s 7. Leonid Novitskiy Mini + 54m26s 8. Carlos Sousa Great Wall + 1h12m50s 9. Lucio Alvarez Toyota + 1h41m38s 10. Erik van Loon Mitsubishi + 1h48m39s

 

Participanţii la Raliul Dakar beneficiază duminică de tradiţionala zi liberă înainte de a-şi continua parcursul prin Chile şi Peru.

Comentarii (1)

  • breavo
    Echipajul Great Wall pe locul 8 la Dakar!? Asta spune muuuuuuuulte despre chinezi si mai ales despre aspiratiile lor.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru