Rămas bun, Clasa B Electric Drive: Mercedes-Benz elimină modelul electric din gamă

de Cornel Șocariciu
Luni, 31.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a decis să încheie cariera lui Clasa B Electric Drive. Electricul va ieși în scurt timp de pe linia de asamblare și nu va avea niciun urmaș. În același timp, nemții pregătesc gama EQ.

Mercedes-Benz Clasa B Electric Drive nu a avut succesul pe care nemții îl voiau. De la debut și până astăzi, doar 3.651 de exemplare au ajuns pe șosele, iar oficialii constructorului din Stuttgart au luat o decizie cu privire la viitorul acestui model.

Rob Moran, purtător de cuvânt Mercedes-Benz SUA, a confirmat pentru Automotive News că versiunea electrică a lui Clasa B va dispărea de pe linia de asamblare a uzinei din Rastatt începând cu al treilea trimestru al anului curent.

Clasa B Electric Drive (ED) folosea un motor capabil să ofere 179 de cai putere și 340 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h avea loc în 7.9 secunde, iar viteza maximă se oprea la 160 km/h. Autonomia anunțată de constructor este de 200 de kilometri.

Decizia nemților de a elimina versiunea electrică a fost cauzată și de faptul că uzina trebuie să treacă printr-un proces de retehnologizare în așteptarea noilor modele compacte. După cum deja intuiți, Mercedes-Benz Clasa B Electric Drive nu o să aibă un urmaș.

Totuși, nemții pregătesc gama de electrice din cadrul sub-brandului EQ.

Conform planurilor, 10 modele electrice vor ajunge pe piață până în 2022, marea majoritate urmând să fie lansate sub logo-ul EQ.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru