Range Rover, a doua cea mai furată mașină în Marea Britanie. SUV-ul, refuzat de firmele de asigurări

de Tiberiu Safta
Luni, 27.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul de lux Range Rover este oficial a doua cea mai furată mașină din Marea Britanie. Din acest motiv, firmele de asigurări din această țară cer sume foarte mari pentru acest model, o problemă mare pentru cei care trăiesc în orașe mari ca Londra.

În 2022, Range Rover a fost al doilea cel mai furat vehicul din Marea Britanie, potrivit publicației Autocar. Ca urmare a acestui lucru, cele mai multe firme de asigurări din această țară cer sume foarte mari pentru acest model. Mai rău este că există și astfel de firme care refuză categoric să ofere polițe de asigurare pentru un Range Rover, din cauza riscului mare ca mașina să fie furată.

Această problemă este vizibilă mai ales pentru clienții modelului care locuiesc în Londra. Publicația a luat exemplul unui client Range Rover din capitala Marii Britanii. Acesta a fost refuzat de asigurătorul său obișnuit, iar o altă firmă i-a cerut 6000 de lire sterline în plus. Astfel, valoarea primelor de asigurare pentru acest client au urcat până la 11.000 de lire sterline.

Situația este și mai nefavorabilă pentru clienții care dețin două sau mai multe exemplare Range Rover. Unui alt client din Londra, care este de broker de profesie, i s-a cerut câte 20.000 de lire sterline pentru fiecare mașină din partea asigurătorului.

Mai mult, pentru un alt model care valorează 50.000 de lire sterline, clientului i s-a cerut 38.000 de lire sterline din partea firmei de asigurări.

Din păcate, Range Rover a ajuns să fie o țintă profitabilă pentru hoții de mașini. "Problema pentru Range Rover nu este securitatea lor", explică Neil Thomas, directorul serviciilor de investigații ale firmei AX, care urmărește vehicule de la distanță. "În schimb, problema lor este popularitatea lor uriașă aici și în străinătate. Un hoț știe că poate să scape foarte ușor de un exemplar la un preț bun, motiv pentru care el va investi în tehnologia de care are nevoie pentru a le fura", a mai adăugat acesta.

Grupul Jaguar Land Rover recunoaște deja această problemă și spune că lucrează activ cu firmele de asigurări și cu alte părți interesate relevante pentru a îmbunătăți securitatea mașinilor lor și de a preveni furtul acestora.

via Autocar

Comentarii (3)

  • What goes around comes around. Acum furaciunile se intampla acasa.
    4 2
  • Ar trebui sa se faca la fel cu toate marcile:
    Cele mai furate si cele mai implicate in accidente grave si declarate daune totala.
    Deci in curand si alte marci:)) nu dam nume, baietii stiu care.
    6 4
  • Mircea Badea
    sunt curios ce fac cu ele..probabil dorm niste homlesi in ele..
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru