Range Rover Velar începe să își mărească gama de motorizări: propulsor de 2.0 litri și 300 de cai putere

de Bogdan Mirică
Joi, 29.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover introduce noua motorizare Ingenium de 2.0 litri și 300 de cai putere și în gama crossover-ului Range Rover Velar, pentru a-l ajuta să lupte mai bine împotriva lui Porsche Macan și BMW X4.

Prezentat în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, în luna martie a acestui an, Range Rover Velar începe deja să își facă apariția pe piețele din Europa. Odată cu debutul comercializării, englezii extind și gama de motorizări, crossover-ul fiind cel mai nou model al familiei Land Rover Jaguar care primește proaspăta creație a gamei de propulsoare Ingenium.

Este vorba despre agregatul de 2.0 litri benzină, pe care l-am văzut introdus recent și pe modelele Jaguar XE, XF și F-Pace. Botezat cu nume de cod P300, motorul produce, bineînțeles, 300 de cai putere și caută să umple golul dintre versiunile deja existente: 2.0 litri și 250 de cai și V6 3.0 litri de 380 de cai.

Esential 300 de cai putere oferă noul motor Ingenium de 2.0 litri, instalat pe Land Rover Velar.
Unitatea de 300 de cai vine la pachet și cu un cuplu motor de 400 de Nm, care ajută SUV-ul să accelereze de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 6 secunde.

Noul Range Rover Velar are misiunea de a fura din clienții lui Porsche Macan, Mercedes GLC Coupe și BMW X4.

Este dezvoltat pe aceeași platformă din aluminiu ca actualul Jaguar F-Pace și vine cu o premieră pentru Land Rover: instalarea unui sistem multimedia cu două ecrane de 10 inch care folosesc un procesor puternic, au un hard SSD de 60 GB și o placă de rețea foarte rapidă.

Comentarii (1)

  • Cineva
    Are logica ca nu e un 2 litri diesel pt. ca motorina in Europa o sa aiba soarta grea pe viitor. Dar romanul cu bani e zgarcioman si vrea diesel. Prefera sa ia 3.0 diesel decat un 2 benzina doar pt. un litru doi economisiti. Daca era 2 litri diesel era bataie pe el in Romania :)))
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru