Noul Range Rover Velar facelift: interior cu tapițerie din lână și versiune hibrid

de Tiberiu Safta
Miercuri, 01.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover a lansat un facelift pentru SUV-ul de lux Range Rover Velar. Printre noutăți se numără un design ușor împrospătat, un sistem multimedia nou și o baterie mai mare pentru versiunea cu motor hibrid plug-in.

Constructorul britanic de mașini de lux a dezvăluit oficial noul Range Rover Velar facelift. Noua versiune aduce o serie de îmbunătățiri la nivel vizual cât și la nivel tehnic.

FARURI CU DESIGN NOU

Primul lucru care iese în evidență este noul aspect al farurilor LED Pixel cu funcție dinamică, ce conțin o semnătură luminoasă actualizată. Tot aici avem și o grilă ușor redesenată față de vechiul model, cu guri de aerisire mai late și mai puține la număr.

Schimbări vizuale avem și în partea din spate, acolo stopurile primesc și acestea o semnătură luminoasă nouă, alături de o bară de protecție ușor redesenată pentru a integra mai bine terminațiile evacuării duble.

SISTEM MULTIMEDIA NOU

Cea mai mare noutate este, însă, reprezentată de un sistem multimedia nou. Range Rover Velar facelift vine echipat cu un ecran central nou, de 11.4 inch. Noul sistem, numit Pivi Pro, aduce și o interfață simplificată, prin care șoferul va putea accesa 80% din funcțiile mașinii prin doar două atingeri ale ecranului.

Bineînțeles, sistemul este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, iar acesta va primi pe parcurs și actualizări over-the-air. Constructorul britanic pregătește inclusiv actualizări pentru selectarea unor setări noi ale motorului și ale șasiului, alături de funcții noi pentru navigație și diagnostic onboard.

OPȚIUNE FĂRĂ PIELE

Pentru noul model, Land Rover le oferă clienților și opțiunea de a avea un interior fără materiale din piele.

Acestea sunt înlocuite de materiale textile din lână și din fibre speciale, ecologice. Habitaclul poate fi asortat cu elemente cromate la volan, aeratoare și în zona consolei centrale.

Mai mult, clienții au la dispoziție 3 culori noi pentru habitaclu: Cloud, Raven Blue sau Deep Garnet. De asemenea, Land Rover oferă și două nuanțe noi pentru exterior: albastru metalic Varesine sau gri metalic Premium Zadar.

BATERIE MAI MARE PENTRU VERSIUNEA ELECTRIFICATĂ P400E

Noul Range Rover Velar facelift este disponibil cu 6 motorizări în total. Dintre acestea, 3 sunt pe benzină, două sunt reprezentate de motoare diesel, iar ultimul este un propulsor hibrid cu încărcare la priză. Cel din urmă motor, disponibil pe versiunea P400e, primește o baterie mai mare, de 19.2 kWh.

Prin comparație, vechiul model avea o baterie de 13.6 kWh. Odată cu un acumulator mai mare a crescut și autonomia în modul electric. Noul Range Rover Velar facelift oferă o autonomie de 64 de kilometri în regim WLTP, în modul de rulare electric.

Propulsorul hibrid dezvoltă 404 cai putere și un cuplu de 640 Nm. Cu acest motor, Range Rover Velar facelift atinge 100 de km/h în 5.4 secunde și o viteză maximă de 209 km/h. În modul electric, viteza maximă este limitată electronic la 140 de km/h.

Gama de motorizări mai include 3 propulsoare pe benzină.

Cel mai mic dintre ele este un motor cu 4 cilindri neelectrificat, de 2.0 litri, care oferă 250 de cai putere și 365 Nm. Din gamă mai face parte și un motor de 3.0 litri cu 6 cilindri disponibil în două versiuni de putere: 340 și 400 de cai putere. Ambele integrează și un sistem mild hybrid.

Bineînțeles, nu lipsesc din gamă nici motorizările diesel. Vorbim aici de un motor de 2.0 litri cu 4 cilindri, capabil să ofere 204 cai putere și 430 Nm, alături de tehnologie mild hybrid. Cel de-al doilea propulsor diesel, de 3.0 litri cu 6 cilindri, oferă 300 de cai putere și 650 Nm. Și acesta este echipat cu un sistem mild hybrid.

Toate motorizările sunt cuplate la o cutie automată cu 8 trepte, iar puterea este transmisă către toate roțile.

via Land Rover

Comentarii (1)

  • My God that,s pretty!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru