Războiul taxelor vamale ia o pauză de 3 luni: China va renunța temporar la taxele suplimentare pentru maşinile fabricate în SUA

de Paul Cosma
Duminica, 16.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
China a anunțat că va suspenda, de la 1 ianuarie 2019, taxele vamale suplimentare la maşinile fabricate în SUA, o măsură convenită de preşedinții Donald Trump și Xi Jinping, potrivit Reuters.

China și Statele Unite ale Americii au ajuns la un acord pentru suspendarea taxelor vamale suplimentare la mașinile și componentele auto fabricate în SUA.

Ministerul de Finanțe de la Beijing a transmis că aceste taxe vor fi suspendate pentru trei luni, în perioada ianuarie-martie 2019. Este vorba de tarife vamale de 25% pentru 144 de modele de maşini şi componente auto din Statele Unite şi tarife de 5% la 67 de produse auto.

În plus, oficialii speră că SUA și China vor ajunge în curând la un acord pentru eliminarea tuturor taxelor vamale suplimentare la bunurile fiecărei ţări. Acesta este primul semn că războiul comercial dintre cele două țări ar fi pe punctul să înceteze.

Vânzările auto pe piaţa chineză au înregistrat în noiembrie cel mai semnificativ declin din ultimii şase ani, sporind temerile unei contracţii în 2018, pentru prima dată în ultimele decenii, pe fondul încetinirii economiei şi al îngrijorărilor legate de impactul războiului comercial dintre SUA şi China.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru