Recall masiv la Honda: aproape 2 milioane de mașini au probleme cu sistemul automat de frânare de urgență

de Tiberiu Safta
Luni, 28.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez a inițiat o campanie de rechemare masivă după ce a fost raportată o problemă cu sistemul automat de frânare de urgență (AEB). Mai mulți posesori s-au plâns că sistemul s-a activat singur în mers, fără niciun motiv. Problema afectează circa 1.7 milioane de mașini.

Organismul de siguranță rutieră american NHTSA a anunțat că Honda va trebui să inițieze o campanie de rechemare din cauza unei probleme apărute la sistemul automat de frânare de urgență. Potrivit investigațiilor și a plângerilor depuse de posesori, sistemul se poate activa brusc, în mers, fără un motiv aparent. Activarea din senin a sistemului poate să ducă la rănirea ocupanților.

Problema afectează aproximativ 1.7 milioane de modele Accord și CR-V, construite între 2018 și 2019, respectiv 2017 și 2019, ambele fiind modele de specificație americană. În unele cazuri, problema s-a manifestat chiar de două ori la mașinile afectate.

Deocamdată, nu au fost raportate accidente cauzate de această problemă. Honda a precizat că va demara investigații asupra sistemului pentru a identifica problema.

Constructorul japonez nu este singurul care suferă de o asemenea problemă. Și Tesla a fost nevoit să recheme un număr mare de modele tot din cauza unei probleme similare cu sistemul AEB.

În Europa, producătorii sunt deja obligați să monteze acest sistem pe mașini. În SUA, aceeași obligație va intra în vigoare în 2024.

via Car and Driver

Comentarii (6)

  • Japonezele sunt “cele mai bune mașini”... doar fraierii cumpara mașinii germane
    6 6
  • Am experimentat si eu pe pielea mea de vreo 2-3 ori cu 2 masini diferite in ultima perioada aceste probleme si pot sa spun ca reprezinta un real pericol , am scapat la limita sa nu fiu lovit in spate . Chiar saptamana trecuta , cu noua ( si totodata multintarziata= 1 an!!) masina de firma , care a crezut probabil ca in Bucuresti daca te apropii la mai mult de 4-5 metrii de cel din fata e cazul sa actioneze ea in locul tau - si uite asa m-am trezit la 1 cm cu nasul de volan si cu toate alea zburand prin masina !! WTF !!! Deci asa, fara nici-o avertizare sau ceva...Dar e singura data cand a facut-o !! Si am mai patit-o recent, dar nu eram eu la volan ci doar pasager in dreapta , chiar cu o Honda , dar nu din cele de mai sus , ci un Civic nou . Deci chiar e o reala problema cu rahaturile astea de sisteme , care din pacate sunt obligatorii si de care nu prea poti scapa .
    11 3
  • deci masina e inteligenta, iar soferul cam cocalar...de ce sa stai in spatele altuia? sa-i aspiri noxele?!
    2 13
  • @@pipo
    vorbesti sa nu dormi. Ai masina?
    8 2
  • de ce vrei sa swgi teava celui din fata ta?
    1 1
  • Seriff
    Sistemul e bine gandit pentru cocalarii care stau pe telefon si dorm pe ei, ii ajuta sa nu intre in masina din fata fiindca citeste mesaje pe instagram, se poate dezactiva la absolut orice masina, pentru cine e deranjat de el.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru