Recall Renault în România: 5.000 de unităţi Clio IV şi Captur ar putea avea probleme la frâne

de Daniel Popescu
Vineri, 08.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault cheamă în service peste 2.000 de unităţi Clio IV şi alte 3.000 de unităţi Captur care apar clienţilor din România ca urmare a unor posibile defecţiuni la frâne.

Renault România a anunţat în această săptămână că aproximativ 5.000 de unităţi ale modelelor pe care le comercializează în ţara noastră ar putea fi afectate de unele problemele la frâne.

Astfel, constructorul francez a decis să cheme în service 2.018 unităţi Renault Clio IV şi 3.082 de unităţi Renault Captur, întrucât conductele frânelor faţă se pot deteriora din cauza pasajelor roţilor. "Renault a identificat o posibilă deteriorare a conductei flexibile de frână faţă ce poate conduce la diminuarea eficacităţii sistemului de frânare al vehiculului", explică Renault într-un comunicat.

Urmareste Automarket
Practic, rechemarea în service are scopul principal de a verifica pasajele roţilor faţă.
În cazul identificării unei poziţii incorecte a conductelor flexibile de frână şi a pasajelor roţilor, constructorul le va înlocui. Verificările durează aproximativ 20 de minute, în timp ce eventuala remediere a defecţiunilor va necesita alte două ore.

Spre finalul lunii martie, Renault a fost nevoită să anunţe un recall de peste 10.000 de unităţi ale modelului electric Zoe, adică un sfert din producţia totală, pentru risc de avarii la furtunurile care transportă lichidul de frână.

Via Hotnews

Comentarii (2)

  • Recall face orice constructor care se respecta. Sa puna un furtun de gradina... sa tina!
    10 3
  • rotila
    daca schimba numai pasajul rotilor nu e problema
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru