Recall Tesla: peste 59.000 de mașini, rechemate din cauza unei probleme la sistemul de apelare de urgență

de Tiberiu Safta
Marti, 05.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritatea Federală de Transport Auto din Germania (KBA) a inițiat o campanie de rechemare pentru Tesla Model 3 și Model Y. Aceasta a descoperit o problemă la sistemul de apelare de urgență eCall, care nu funcționează din cauza unei erori software. Problema afectează peste 59.000 de mașini Tesla la nivel global.

În ultima perioadă, Tesla a avut parte de o serie de rechemări în service din cauza mai multor probleme de natură diferită. De data aceasta, 59.129 de exemplare Tesla Model 3 și Model Y sunt rechemate din cauza unei probleme la sistemul de apelare de urgență eCall. Problema a fost descoperită în Germania, de către Autoritatea Federală de Transport Auto (KBA), care a inițiat o campanie de rechemare pentru mașinile afectate.

Campania a fost demarată în 29 iunie, după ce KBA a descoperit că sistemul de apelare de urgență eCall nu funcționează din cauza unei erori software. Sistemul eCall intră automat în funcțiune în cazul producerii unui accident grav.

Din fericire, problema va putea fi remediată cu ajutorul unei actualizări over-the-air. KBA le recomandă posesorilor exemplarelor afectate să apeleze producătorul sau să se deplaseze la un service autorizat pentru a efectua actualizarea.

KBA precizează că problema afectează cele peste 59.000 de exemplare la nivel mondial, însă nu a specificat țările în care mașinile cu această problemă au fost livrate.

via Reuters

Comentarii (1)

  • Germanii fericiţi că au găsit o hibă la un set de maşini Tesla !!

    Fericiţi că pot lovi în Tesla dpdv mediatic :)))

    Problema rezolvată prin update automat fără să mergi in service, aduce reversul medaliei, arată cât de în urmă sunt producătorii germani.
    2 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru