Record de vânzări istoric pentru Jeep în 2013

de Bogdan Mirică
Marti, 07.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Anul care s-a încheiat a fost unul de bun augur pentru Jeep, care a reuşit cel mai bun an comercial din istoria sa. Brandul american a depăşit un record stabilit chiar în 2012.

Jeep a înregistrat un record de vânzări în anul care tocmai s-a încheiat. Este al doilea an consecutiv în care producătorul american stabileşte un record de vânzări, şi 2012 fiind un an cu o însemnătate deosebită pentru finanţele Jeep.

Dacă în urmă cu doi ani americanii vindeau 701.612 maşini la nivel global, anul acesta performanţa lor comercială ajunge la 731.565 de clienţi câştigaţi. Acest nou record se datorează unei creşteri cu 4 procente a vânzărilor globale, comparativ cu 2012.

Esential 731.565 de maşini a vândut Jeep în 2013 la nivel global.
Marca americană s-a simţit cel mai bine în regiunea Asia-Pacific, unde vânzările au crescut cu 26%, ajutate şi de evoluţia ascendentă a vânzărilor din China (mai mari cu 29%). Cel mai popular model al mărcii a fost, cum era de aşteptat, SUV-ul Grand Cherokee, care s-a vândut în 255.005 exemplare, dintre care 174.275 numai în SUA.
Al doilea cel mai vândut model din gamă a fost Wrangler, cu 210.715 unităţi la nivel global, urmat de Compass (121.626 unităţi).

2013 reprezintă al patrulea an consecutiv de creştere a vânzărilor pentru Jeep, care îşi continuă astfel evoluţia ascendentă.

Comentarii (4)

  • razvanis
    Lasa ca si-au legat pietroiul Fiat de gat si se vor ineca impreuna .
    7 26
  • inexorabil
    Se confirmă a nu ştiu câta oară că Grupul Chrysler a reuşit lovitura istoriei sale cumpărând marca Jeep. Însă ar fi fost logic, normal şi firesc ca, în Europa, principalul concurent pentru Jeep să fie...GMC (nu Hummer, alias o glumă proastă!). De ce nu se întâmplă acest fapt? Fiindcă General Opel preferă să se încline respectuos în faţa vedetelor off-road Land Rover, Toyota şi Nissan. Şi să iasă la atac cu jucării pentru copii precum Antara/Captiva şi Mokka/Trax. Vai de capul lor, căci în el nu mai au demult materie cenuşie, ci rumeguş tasat.
    13 4
  • humwee
    Ma bucur sa aud asta,Grand Cherokee imi place foarte mult,chiar il gasesc mai reusit decat x5,q7,ml...
    Am inteles ca si noul Cherokee a pornit cu dreptul,are vanzari peste asteptari,desi are un design mai ciudat si a fost criticat de multa lume.
    14 2
  • Cred ca are un design reușit noul Grand Cherokee, mai ales SRT8
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru