Record istoric pentru Bentley: peste 11.200 de unități vândute în 2020

de Paul Cosma
Miercuri, 06.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a sfidat pandemia în 2020 și a obținut un record de vânzări, cu circa 11.200 de unități, în creștere ușoară față de 2019, cu toate că producția sa a fost oprită sau redusă pentru circa 4 luni. Cel mai căutat model a fost Bentayga, cu 37% din vânzările totale.

Pandemia de coronavirus a avut și continuă să aibă un impact semnificativ asupra diferitelor industrii, pe listă fiind și sectorul auto. În timp ce majoritatea producătorilor își calculează pierderile din 2020, există și companii care se laudă cu rezultate foarte bune.

Bentley a anunțat un record de vânzări pentru anul trecut, în ciuda faptului că producția a fost oprită pentru aproape două luni și redusă pentru alte nouă săptămâni.

Constructorul din Crewe a comercializat 11.206 unități, în creștere cu 2% față de 2019, China având o contribuție majoră la acest rezultat, cu un avans de 48%.

Cele mai multe exemplare Bentley au fost vândute pe continentele americane (3.035), în timp ce clienții europeni au cumpărat aproape 2.200 de unități.

SUV-ul Bentayga a fost cel mai căutat model Bentley, cu 37% din vânzări, în timp ce gama Continental a avut o cotă de 39% din total.

Via Bentley

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    criză mare, taică, dar numai pentru oițe
    22 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru