Record pentru Kia în ianuarie: cotă de piață de 4%, după 34.000 de mașini vândute în Europa

de Paul Cosma
Vineri, 19.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Europenii au cumpărat aproape 34.000 de unități Kia în luna ianuarie și au ajutat constructorul să atingă un record în ceea ce privește cota de piață pe Bătrânul Continent.

Chiar dacă vânzările sale au avut un declin de 10.4% în debutul lui 2021, scăderea nu a fost atât de mare în comparație cu rezultatele obținute de alți constructori, iar Kia se laudă acum cu un record în ceea ce privește cota sa de piață în Europa. 

După nivelul de 3.5% pentru întregul an 2020, cota Kia pe Bătrânul Continent în ianuarie a ajuns în premieră la 4%, cu ajutorul a 33.971 de unități vândute. 

“Piața de mașini noi continuă să fie extrem de dură, atât pentru noi, cât și pentru întreaga industrie. Însă, cu toate acestea, am reușit să atingem o cotă de piață record în Europa,” a declarat Jason Jeong, președintele Kia Europa. 

Înmatriculările europene de mașini noi au scăzut cu 24% în ianuarie, la circa 726.000 de unități, înregistrând cel mai slab început de an din istoria acestor raportări, potrivit datelor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Via Kia

Comentarii (4)

  • MajadaHonda
    Daca pana acum cativa ani masinile Kia erau privite ca pe niste ciudatenii iar de Hyundai se zicea ca e o Honda piratata,acum au ajuns peste japonezi cel putin la nr de modele si motoare si i-au cam scos de pe piata europeana. Si nu numai pe japi i-au fript,inclusiv pe franțuji si incet,incet,pe germani.
    22 4
  • Killed In Action
    Da, au evoluat de la primele modele care erau praf, insa nici ceilalti n-au stat pe loc. Exista inca multe modele mai bune decat cele ale KIA, sa nu exageram cu aceasta firma.
    4 3
  • Normal și firesc! Tot respectul pentru ei.
    19 4
  • Feisbuceala La Max
    Hai cu Ceed & Sportage FACELIFT ! :)
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru