Red Bull a făcut spectacol la București. Peste 50.000 de oameni au venit la Red Bull Show Run

de Tiberiu Safta
Luni, 12.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 50.000 de oameni au venit la Red Bull Show Run în Piața Constituției din București. Acolo, ei au avut ocazia unică de a vedea monopostul de Formula 1 Red Bull RB7 în acțiune, precum și pe Red Bull Drfitbrothers și pe cascadorul Arunas Gibeiza.

Red Bull Show Run a sosit în România, în Piața Constituției din București. Aici, peste 50.000 de oameni au avut ocazia să vadă, în premieră națională, un monopost de Formula 1 în acțiune pe străzile capitalei.

Mai exact, spectatorii au avut ocazia de a urmări monopostul Red Bull RB7 pe străzile din fața Casei Poporului. Acesta este chiar monopostul cu care Sebastian Vettel a câștigat cel de-al doilea său titlu în Formula 1, în 2011. Tot cu această mașină, Red Bull și-a adjudecat și titlul la constructori în același sezon.

Monopostul a fost condus pe străzile capitalei de către Patrick Friesacher, el fiind un fost pilot de Formula 1. Austriacul a condus pentru echipa Minardi în 2005.

Chiar dacă monopostul de Formula 1 a fost în centrul atenției, Red Bull i-a adus și pe piloții Red Bull Driftbrothers. Echipa a fost formată din doi frați din Germania, Elias și Johannes Hountondji, campioni la drift. Cei doi au făcut spectacol cu două modele BMW M4 special modificate pentru competițiile de drift, cu motoare de peste 1000 de cai putere.

Nu în ultimul rând, spectacolul a fost completat de cascadoriile absolut uimitoare ale lituanianului Arunas Gibeiza cu a sa motocicletă Kawasaki Ninja 636.

La finalul show-ului, cele trei mașini și motocicleta au luat cu asalt pista în același timp, într-un moment foarte special pentru publicul prezent la eveniment.

Cei care au venit la eveniment au putut să vadă în acțiune și un monopost de Formula Student, creat de o echipă de studenți ai Politehnicii din București, precum și un Porsche 911 de concurs pilotat de multiplul campion național de raliuri Simone Tempestini.

Evenimentul s-a dovedit a fi un mare succes, atât pentru spectatori, cât și pentru piloți. „A fost un succes uriaș. Încă de la sosirea noastră am fost primiți cu multă căldură, iar locația a fost de-a dreptul extraordinară. Energia pe care am simțit-o a fost de nedescris. A fost ceva foarte special. Am fost în locuri extraordinare din lume până acum, iar acesta a fost cu adevărat unic”, a declarat Patrick Friesacher, pilotul monopostului Red Bull RB7.

Și Elias Hountondji a spus la finalul evenimentului: „A fost extraordinar la București.

Am putut să simțim energia publicului în mașini. Reacțiile pe care le-am văzut din partea lui au fost extraordinare. La final, când ne-am oprit în fața publicului, am trăit un sentiment pe care nu l-am mai simțit până acum. O energie și pozitivitate speciale.”

“De asta suntem aici, pentru public, pentru spectatori. Mi s-a părut că lumea s-a simțit foarte bine, iar acest lucru este cel mai important pentru noi. Când m-am dat jos de pe motocicletă și am văzut în fața mea Palatul Parlamentului am fost impresionat de grandoarea sa. România este o țară minunată, cu o natură splendidă și cu munți impresionanți, unici. M-am simțit foarte bine aici”, a declarat Arunas Gibeiza.

via Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru