Red Bull lucrează cu Aston Martin la un supercar extrem

de Bogdan Mirică
Marti, 07.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși nu vor colabora în Formula 1, Red Bull Racing și Aston Martin sunt pe cale să ofere industriei auto un supercar extrem, creat de Adrian Newey.

La finalul lunii trecute, mai multe informații anunțau intențiile Red Bull Racing de a crea un model de serie cu trăsături sportive.

Red Bull Racing își dorește o mașină de serie, dezvoltată cu experiența dobândită în Formula 1

Însuși Christian Horner, directorul diviziei de Formula 1 Red Bull, a confirmat preocupările companiei privind lansarea unui model de stradă, subliniind implicarea în acest proiect a devotatului Adrian Newey, directorul tehnic Red Bull Racing care a adus echipei patru titluri de campioni la constructori.

Se pare că informațiile nu s-au născut fără o bază solidă. Într-un interviu acordat celor de la Autocar, Adrian Newey a recunoscut că lucrează împreună cu Aston Martin la dezvoltarea unui supercar extrem, de talia lui McLaren P1 GTR și Ferari FXX K, mașini dedicate exclusiv circuitului.

Esential 2018 este anul în care ar urma să se lanseze supercarul la care lucrează Adrian Newey și Aston Martin.
Adrian Newey reprezintă puntea de legătură între cele două companii, Aston Martin și Red Bull, care, deși nu vor colabora pentru o eventuală evoluție în Formula 1, așa cum se specula, vor putea să dezvolte împreună un produs performant.

Surse neoficiale susțin că proiectul este în curs de dezvoltare, dar că nu există detalii clare despre materializarea lui.

Există și unele contradicții, pentru că Aston Martin își dorește doar o mașină pentru circuit, în vreme ce Adrian Newey speră și la o versiune de serie, capabilă să calce pe urmele unui proiect legendar, la fel de ambișios: McLaren F1 al lui Gordon Murray.

Adrian Newey este deja implicat în partea de design și nu vrea să amestece creația sa, așteptată pe piață în 2018, cu Aston Martin Vulcan, de asemenea un supercar dedicat circuitului, prezentat în acestă primăvară la Salonul Auto de la Geneva.

Aston Martin Vulcan: V12 de 7.0 litri şi 800 CP pentru modelul de competiţie al britanicilor

Comentarii (1)

  • scrambler
    Ar fi foarte interesanta materializarea acestui proiect; cred ca designul ar fi unul "extrem de extrem" in sensul bun.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru