Renaște Opel Frontera? Numele ar putea fi utilizat pentru un nou SUV compact

de Alexandru Monenciu
Marti, 27.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Opel ar putea reînvia denumirea Frontera și ar urma să o utilizeze pentru un nou SUV compact, de segment B.

Cu abilități de invidiat în off-road, Opel Frontera a fost unul dintre cele mai populare modele pentru teren accidentat în anii '90 și începutul anilor 2000. Mașina era construită în colaborare cu Isuzu și a ieșit din producție în 2003.

Acum, după 20 de ani de pauză, Opel ar urma să reînvie denumirea Frontera. Cel puțin asta susțin francezii de la L'Argus, care continuă și spun că noul Frontera ar urma să fie un SUV compact, de segment B.

Momentan vorbim despre speculații, în contextul în care Opel nu a confirmat aceste informații.

Noul Opel Frontera ar putea fi dezvoltat pe arhitectura STLA a gigantului Stellantis, aceeași platformă fiind utilizată de modele ca Peugeot 2008 și Citroen C3 Aircross. Dacă, într-adevăr, va fi așa, Frontera ar urma să fie poziționat sub Mokka și Crossland.

Gama de motorizări ar putea include propulsoare diesel și pe benzină, iar clienții vor avea la dispoziție și o versiune pur electrică, cu 136 CP și autonomie de circa 400 de kilometri.

Noul Opel Frontera ar urma să debuteze în 2024 sau 2025, potrivit speculațiilor.

via Autoblog.it

Comentarii (9)

  • Banditos
    versiunea in 3 usi, Frontera Sport, arata, probabil, cel mai bine dintre concurenti.
    6 1
  • Octavian
    Am avut Frontera acum 5 ani când ma mai duceam pe la off road . Dar să faci din mașină de Off-Road Crossover de segment B este o nesimțire. Opel Frontera merită să fie un Crossover de clasa C sau D dar nu de B . Și dacă lar readuce iarăși la face FWD și fără 4x4 cum îl avea cel vechi .
    9 2
  • Chevyrolet
    Mulți producători readuc nume legendare, dar majoritatea modelelor noi rămân doar cu numele.
    15 0
  • Opel, ca și alți producători, au impresia că dau lovitura dacă lansează modele noi în alte clase folosind nume ale unor modele celebre de-a lungul timpului. Frontera este parte din istorie și așa trebuie să rămână.
    9 0
  • Banditos
    @Octavian....de ce e "nesimtire" sa faci Opel Frontera crossover de segment B?
    2 3
  • Octavian
    @Banditos pai ție îți convine să faci di Off-Road Crossover ? Cu siguranță că da pentru tine , dar pentru alte persoane nu prea . Mâii ales cei care au avut
    3 0
  • Nu stiu daca as putea sa ii spun nesimtire sa faca Frontera cea veche, capabila offroad intr-un "suv" (un crossover de oras) dar dezamagitor ar fi potrivit.
    Si eu estimez ca va fi Peugeot 3008/5008 reimbracat in design opel.
    Ca idee segmentul de offroading e cam mort, in sensul de masini folosite pt offroad. Prea putin pasionati care sa foloseasca masini noi pt offroading. Si pentru respectivii sunt cateva modele consacrate unsde se vor indrepta la achizitie (fie noi sau sh)
    Fam. Peugeot nu se complica, baga aceeasi mancare banala la suprapret pt ca o aranjeaza altfel pe farfurie (gen chefi la cutite, unde se reinventeaza mamaliga cu branza in mancare fine dining) Fix aceeasi ideologie la francezi. (vezi si Alpine la reno)
    Eu zic ca se va vinde daca masina va arata ok si va fi dotata corespunzator. Numele de modele nu mai vand demult.
    3 1
  • Banditos
    parca echivalentul 3008/5008 la Opel este Grandland...
    5 1
  • Marcel
    Hehe , am avut Opel frontera si nu pot spune ca a fost chiar o masina rea. Am vazut ca mai sunt persoane care au si se discuta destul de multe lucruri pe odat.ro , in special partea de mecanica.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru