Renaște Toyota Celica? Șeful mărcii ar fi dat undă verde pentru o nouă generație a modelului

de Tiberiu Safta
Luni, 16.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota Celica ar putea fi relansată în viitorul apropiat. Potrivit informațiilor din presă, șeful mărcii japoneze, Akio Toyoda, ar fi dat undă verde la dezvoltarea unei noi generații a celebrului coupe.

Toyota Celica este un coupe produs între 1970 și 2006. Modelul s-a remarcat în special în lumea raliurilor, în anii '80 și '90, dar și datorită faptului că Celica a fost o mașină sport accesibilă. De-a lungul celor 36 de ani de producție, Toyota a construit 7 generații diferite ale lui Celica. Ultima a fost lansată în 1999 și a fost retrasă 7 ani mai târziu.

De atunci, au tot apărut zvonuri și speculații despre o potențială revenire a celebrului model. Acum, însă, se pare că cea de-a opta generație Celica ar urma să devină realitate. Potrivit publicației japoneze Toyota Times, Akio Toyoda, șeful mărcii nipone, ar fi dat undă verde ca modelul Celica să fie relansat în viitorul apropiat. Anunțul a fost făcut în cadrul unui raliu în care unul din invitați a fost Juha Kankunnen, de 4 ori campion mondial în WRC.

Alături de Akio Toyoda, inclusiv actualul președinte al mărcii, Koji Sato, și-a exprimat dorința de a vedea o generație nouă pentru Celica.

Deocamdată, nu se cunoaște niciun detaliu despre presupusa generație nouă. Nu ar fi surprinzător, în schimb, ca viitorul model să fie dezvoltat de divizia de performanță Gazoo Racing și să primească și o versiune electrică.

via Motor1

Comentarii (6)

  • Mircea Badea
    sper sa revina! dar sa o faca cu tractiune spate. si versiune plug-in.
    0 1
  • Seriff
    Da, adevarul e ca cine isi cumpara o masina sport vrea neaparat sa mearga vreo 50 km pe curent, eventual sa o faca si pe gpl, ce baliverne scoti mircea badea.
    2 2
  • Mircea Badea
    are cuplu instant cu bateria. si economic si de bun-simt in oras.
    si e misto sa te deplasezi stealth cand ai chef.
    1 1
  • Banditos
    @14:08

    Ce era sport pe vremea tinerei Celica este acum o masina de volum. Daca mai incerci si o electrificare (simpla/hibrid) ai performante si mai bune. Apropos, de unde ai scos 50km? in conditiile in care chiar versiunea ICE (ne mai vorbind de cea electrica) e la nivel de SPECULATIE?
    0 0
  • Seriff
    Cam atat merge orice plug in, dar nu despre asta e vorba, e vorba ca cine vrea o masina sport nu e interesat de asa ceva, vrea sa fie masina puternica si usoara, nu sa care baterii si motor electric in plus degeaba, dar ce sa intelegi tu, dupa tine si tancul ar trebui sa aibe priza.
    0 0
  • Banditos
    da-mi exemplu de o masina sport actuala, de masa, puternica si usoara
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru