Renault, al doilea cel mai bine vândut brand din Europa. Creștere de 11% în trimestrul al treilea

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 18.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În primele 9 luni din 2023, Renault a vândut 1.128.885 de vehicule, cu 11% mai multe decât în aceeași perioadă din 2022. Constructorul din Hexagon este al doilea cel mai bine vândut brand din Europa în 2023.

Potrivit celor mai recente rezultate comerciale, Renault a vândut 1.128.885 de mașini în intervalul ianuarie-septembrie 2023, cu 11% mai multe față de același interval din 2022. De asemenea, în al treilea trimestru din an, francezii au comercializat 356.747 de unități (+11%).

Renault este al doilea cel mai vândut brand in Europa în 2023, cu o creștere de 25% în al treilea trimestru și 22% pe tot anul 2023 (726.938 vânzări). În segmentul C, francezii au înregistrat o creștere de 36% până în prezent, la 190.535 de vehicule.

Austral și Arkana sunt vedetele Renault din acest segment. Primul a fost comercializat în 60.305 unități, în primele 9 luni din 2023, iar cel de-al doilea în 59.542 de exemplare.

Francezii de la Renault au progresat și pe piața vehiculelor electrificate. Creșterea de 48% a vânzărilor de vehicule hibrid a contribuit la creșterea generală a vânzărilor de vehicule elctrificate cu 19%, ajungând astfel la un total de 200.000 de unități vândute.

Și în acest caz, Austral și Arkana au avut un cuvânt de spus.

În ceea ce privește modelele cu zero emisii, Megane E-Tech electric a strâns vânzări de peste 35.000 de unități.

Adică circa 54% din totalul de vehicule electrice vândute (64.854 unități). Pe Bătrânul Continent, Megane E-Tech electric reprezintă 2.2% din piața EV.

Noul Scenic E-Tech electric își va aduce și el contribuția, urmând să fie comercializat pe tot parcursul anului 2024. Comenzile vor fi deschise, în Europa, până la finalul anului 2023.

La noi în țară, Renault este pe locul 1 în categoria mărci importate, cu o cotă de piață de 9.4% (+2.1 puncte vs primele 9 luni din 2022) și 11.527 de unități vândute.

În intervalul ianuarie-septembrie, Megane și Clio se află în top 10 cele mai vândute modele. În consecință, Renault este liderul mărcilor importate în segmentul vehiculelor de persoane (8.292 unități, 7.5% cotă de piață) și a doua marcă importată vândută către clienți persoane fizice.

Renault ocupă locul al treilea pe piața vehiculelor electrice, cu aproape 800 de unități înmatriculate.

via Renault

Comentarii (12)

  • VAG, unde esti?
    6 11
  • Seriff
    @Dorin Vag e cu electricele din moment ce termicele nu prea ii mai intereseaza si evident e la coada clasamentului pentru ca oamenii nu vor electrice, Renault a inteles asta, a mizat pe termice si a castigat.
    19 6
  • @Seriff
    Tu citești articolul înainte să comentezi, sau comentezi direct că nu te poți abține?
    8 14
  • Catalin
    Articolul a venit direct servit?
    8 1
  • Seriff
    @14:50 Am citit articolul, scrie ca vedetele sunt Austral si Arkana si ''Creșterea de 48% a vânzărilor de vehicule hibrid a contribuit la creșterea generală a vânzărilor de vehicule elctrificate''.
    Adica tot termicele ii tin sus, nu electricele cum speri tu, MEGANE full electric de exemplu e la coada vacii unde ii este locul, nu mai aplauda ca foca fiindca nu se vand masinile full electric oricat ai vrea tu, asta e realitatea, oamenii vor termice, hai pa.
    13 3
  • @Seriff
    care realitate? poate oamenii de care esti tu inconjurat vor termice, adica na "vor"...doar atat isi permit saracii si o zic cu compasiune nu in bataie de joc.

    am un vecin destul de amarat care avea pana de curand un cielo de curgea efectiv rugina din el si tot zicea ca el e mega fan benzina, nu condusese niciodata un diesel, dar il ura din tot sufletul doar din auzite si mereu imi insira avantajele motorului pe benzina. zicea ca el nu suporta motorina si ca in viata lui nu-si va lua motor diesel. a dat omul putin de bani ca a lucrat afara cateva luni si hop vine acasa cu un touran tdi de care e peste masura de incantat, ii zic boss nu ziceai ca-ti place benzina, ce cauti cu dieselul? a zambit si apoi a inceput sa-mi laude motorul diesel si ca vai cat de grozav e. asa si cu aia ai tai care vor doar termice, da-le un pic sa conduca o electrica si le-ai luat mintile.

    la mine in birou, toti cei cu care vorbesc despre masini au in vedere la modul cel mai serios o electrica la urmatoarea reinnoire a masinii si nu toti stau la casa, dar solutii se gasesc pentru toata lumea, trebuie doar sa nu fii prea incuiat.
    1 12
  • Raportarea se face la vânzările de anul trecut, când s-au înregistrat minimele Renault.

    Între timp au lansat mai multe modele în 3 cilindri, de la Clio până la Rafale, opțional cu tabletă mare. :))))))))))
    6 2
  • Seriff
    @11:57 ce gandire de pe vremea lui Ceausescu ai, tu te uiti doar la ce zic aia de la tine din birou si ce zice vecinul si imi zici mie ca imi dau cu parerea doar despre cunoscuti, eu vorbesc despre vanzarile generale din Europa care sunt tinute in sus doar de masini termice, tu nu te uiti pe cifre? Electricele abia se vand, nu fac nici 20% din vanzarile generale, Dacia Sandero care e termica e pe primul loc, Opel Corsa pe 2, Renault vinde de rupe fiindca vinde termice si hibride, nu electrice, dar ce sa intelegi tu.
    5 2
  • seriff 2021: Electricele abia se vand, nu fac nici 10% din vanzarile generale

    seriff 2022: Electricele abia se vand, nu fac nici 15% din vanzarile generale

    seriff 2023: Electricele abia se vand, nu fac nici 20% din vanzarile generale
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    seriff 2032: Electricele abia se vand, nu fac nici 90% din vanzarile generale

    @Karlkalete: gata pauza, fuga-n salon
    2 7
  • @gugulău electric
    Oprește-te la 20%. Subvențiile au cam zburdat allover. Anxietatea pierderii valorii banilor și înscrierii pe lista de așteptare a dealerilor a adus în piață gușterii cu o pană. Ce vezi acum este maximul pieței auto.

    Volumele arată bine, dar cine face volumele demonstrează confuzia consumatorului care preferă să cumpere un cazan pentru următorii 3-4 ani când se va lămuri situația.

    Indubitabil și inexorabil :) termicele nu vor pleca nicăieri, electricele urmând să preia greul de pe urmele trotinetelor și nimic mai mult.

    P.S. Volvo trucks a mierlit-o, deși avea tot viitorul în față. :))))))))))))
    8 4
  • Seriff
    Si ti se pare mult 20%? E fix pix, la cata propaganda e, la cate subventii au, la cat se baga pe gat pe toate canalele mass media plus social media, toti influencerii le promoveaza obsesiv peste tot si ele nu vand nici un sfert, nu e mult deloc, e praf in ochi.
    Iar pana in 2032 vor pica suficiente baterii ca sa isi dea lumea seama ca o electrica e o teapa enorma cand vor primi la service facturi de 15000 euro sa schimbe bateriile si atunci toata economia s-a dus pe apa sambetei.
    7 2
  • Banditos
    off-topic: Inexorabil e acelasi cu Karl Theodor?

    ...ca imi zicea a cineva ca ar putea fi semn de boala. La mansarda. Personalitate multipla sau ceva de genu'. Pe romaneste unu' dus cu pluta pe Bistrita. Dar eu zic ca nu e adevarat, ca e coincidenta de stil, subiect, gargara, elucubratii, etc. Deci sunt doi care comenteaza separat. Unul inainte de medicamente si altul dupa medicamente. Expirate.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru